Woeste Solbakken wijst UEFA op gebrek aan verantwoordelijkheid

Reacties

Volgens FC Kopenhagen-coach Stale Solbakken is het belachelijk dat het Europa League-duel bij Istanbul Basaksehir donderdagavond toch is gespeeld. Volgens de Noor had het duel afgelast moeten worden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Woeste Solbakken wijst UEFA op gebrek aan verantwoordelijkheid
© Pro Shots
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir
1 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

FC Kopenhagen moest donderdag op bezoek bij de Turken. Door een late penalty van Edin Visca werd er met 1-0 verloren. Na afloop sprak Solbakken er schande van dat er op de donderdagavond dat de impact van de uitbraak van het coronavirus al duidelijk was tóch zes Europa League-duels waren afgewerkt.

'Ik denk dat de UEFA vlucht voor haar verantwoordelijkheid', stelde Solbakken onomwonden in gesprek met Eurosport. 'Op alle mogelijke manieren. Ze sluiten de ogen voor de grote impact die dit heeft op de mensen. Dit gaat veel verder dan de spelers.'

'Ze hadden zo gemakkelijk en in een vroeg stadium kunnen zeggen dat door de ontwikkelingen in de wereld deze wedstrijden later gespeeld worden', vervolgde de Kopenhagen-trainer. 'We weten namelijk ook al dat de return niet gespeeld zal worden', zo refereerde hij aan de Deense maatregelen. Daar is net als in Nederland besloten tot het einde van de maand niet te voetballen.

Of Solbakken nagedacht had om niet te komen opdagen? 'Ja, zeker.' Toch besloot hij met de club in actie te komen.

De UEFA heeft al aangekondigd dinsdag bijeen te komen voor spoedoverleg. Dan zal meer duidelijk worden over de nationale competities, het EK, de Champions League en de Europa League. 

Lees in ons liveblog alles over de gevolgen van de corona-uitbraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.