UEFA bevestigt het onvermijdelijke en schrapt eerste CL-duels

Reacties

De UEFA gaat nog in overleg over het vervolg van dit Champions League-seizoen, maar de wedstrijden Manchester City - Real Madrid en Juventus - Olympique Lyon van dinsdag 17 maart gaan sowieso niet door.

UEFA bevestigt het onvermijdelijke en schrapt eerste CL-duels
© Pro Shots

De beslissing om de wedstrijden af te gelasten komt niet als een verrassing, aangezien al naar buiten was gekomen dat de spelers van Real en Juve in quarantaine moeten. In Spanje werd er een speler van de basketbalploeg van Real positief getest op het coronavirus en de voetballers en basketballers van Real delen veel van de faciliteiten bij de club. Bij Juve heeft verdediger Daniele Rugani het virus opgelopen.

City zou tegen Real een 1-2 voorsprong gaan verdedigen, terwijl Juventus een 1-0 achterstand ongedaan moest zien te maken. De UEFA kan nog geen duidelijkheid geven over een nieuwe datum voor de wedstrijden.

Voor woensdag 18 maart staan nu nog Barcelona - Napoli en Bayern München - Chelsea op de rol. De kans is groot dat ook deze duels afgelast zullen worden. Aankomende dinsdag komt de UEFA bijeen voor een spoedoverleg. Dan wordt er ook gesproken over het wel of niet doorgaan van het EK. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.