UEFA houdt topoverleg wegens coronavirus: uitstellen EK reële optie

Reacties

De UEFA heeft vertegenwoordigers van zijn 55 leden bijeengeroepen voor een speciaal overleg over de omgang met het coronavirus. De doorgang van Europese competities wordt komende dinsdag besproken. Ook is de kans aanwezig dat het EK dan wordt verzet naar volgend jaar.

UEFA houdt topoverleg wegens coronavirus: uitstellen EK reële optie
© Pro Shots

Vanwege de analyses van de wereldgezondheidsorganisatie houdt de UEFA dinsdag een conference call om samen met vertegenwoordigers van de Europese topclubs en de FIFPro in gesprek te gaan over de aanpak. Er wordt in het statement benadrukt dat ook het EK 2020 besproken wordt.

De doorgang van dat toernooi komt in gevaar, door het stilleggen van de nationale competities dreigen er problemen te ontstaan met de toch al volle voetbalkalender. Mogelijk wordt het eindtoernooi uitgesteld tot de zomer van 2021. Volgens L'Équipe en The Mirror is dat laatste scenario het meest waarschijnlijk.

Op die manier schept de Europese voetbalbond ruimte om komende zomer, zodra het coronavirus is ingedamd, de Champions League en de Europa League af te ronden, evenals de nationale competities in Europa. Wel zal de UEFA dan in overleg moeten met de FIFA, omdat voor 2021 het eerste WK voor clubs staat gepland.

Er kwam veel kritiek op de UEFA in de voorbije dagen. De Europese voetbalbond zou onvoldoende de leiding nemen en iedere nationale bond min of meer aan zijn lot overlaten. Wel zijn inmiddels diverse nationale competities afgelast, alsmede de nodige Champions League-duels.

Volg de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons speciale liveblog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.