'Woedende Southgate wil Walker na seksrel niet meer zien bij Engelse ploeg'

Reacties

Kyle Walker moet vrezen dat zijn interlandloopbaan (al dan niet voorlopig) voorbij is. De Engelse kranten brengen massaal het bericht dat bondscoach Gareth Southgate woedend is op de verdediger, die vorige week in opspraak kwam vanwege een 'seksrel', en dat hij Walker niet meer zal oproepen.

'Woedende Southgate wil Walker na seksrel niet meer zien bij Engelse ploeg'
© Pro Shots

De 29-jarige Walker kwam negatief in het nieuws toen naar buiten kwam dat de verdediger en een vriend twee escortdames op bezoek hadden gehad. De vrouwen arriveerden dinsdagavond in het huis van Walker in Cheshire en vertrokken op woensdag. Op diezelfde dag meldde Walker zich op Instagram, waar hij zijn 1,7 miljoen volgers vertelde dat zij de regels van de overheid en gezondheidsinstanties zo goed mogelijk op moesten volgen.

Louise McNamara, een van de prostituees, hield een slecht gevoel over aan dat statement. De studente stapte met haar verhaal naar The Sun. 'Kyle is hypocriet', zei McNamara. 'Eerst nodigt hij vreemdelingen uit in zijn huis voor seks en de volgende dag leest hij iedereen de les over hoe de mensen veilig moeten blijven.' Walker ging in een verklaring door het stof en zijn werkgever Manchester City kondigde aan dat deze zaak nog een staartje zou gaan krijgen.

De rel zou ook gevolgen kunnen hebben voor de interlandloopbaan van Walker. De Daily Star beweert dat bondscoach Southgate woedend is en dat hij hem niet meer zal overwegen voor de Engelse nationale ploeg. Deze berichtgeving is niet bevestigd, maar inmiddels ook gebracht door de andere kranten in het land.

Walker heeft 48 interlands voor Engeland achter zijn naam staan. Hij was basisspeler tijdens het succesvol verlopen WK van 2018, maar werd voor de laatste interlands al niet meer opgeroepen. Southgate gaf in de meest recente EK-kwalificatiewedstrijden de voorkeur aan Trent Alexander-Arnold van Liverpool en Aaron Wan-Bissaka van Manchester United als zijn rechtsbacks. De bondscoach heeft ook Kieran Trippier van Atlético Madrid nog achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.