'Woedende Conte nog vóór het weekend weg bij financieel geplaagd Inter'

Reacties

Er gaan al lange tijd geruchten over de toekomst van Internazionale-trainer Antonio Conte, maar nu lijkt de bom dan toch écht te barsten. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de oefenmeester boos is op de clubleiding, en dat hij nog vóór het weekend opstapt.

'Woedende Conte nog vóór het weekend weg bij financieel geplaagd Inter'
© Pro Shots

Conte werd in 2019 aangesteld als trainer van Inter en pakte afgelopen seizoen in zijn tweede jaar de Scudetto. Toch rommelt het al langere tijd. Al veel eerder was er discussie over de positie van de trainer, die eind vorig seizoen al op de schopstoel zat. Begin augustus wisten Italiaanse media al zeker dat hij snel zou vertrekken, aangezien Conte zich totaal niet gesteund voelde door de clubleiding en dat ook openlijk aangaf.

Inter eindigde vorig seizoen als tweede en was (vooral door toedoen van Sevilla-spits Luuk de Jong) verliezend finalist in de Europa League. Op papier een prima jaar, en toch liet Conte ná de nederlaag in de EL-eindstrijd overduidelijk doorschemeren dat zijn tijd in Milaan erop zat. Een paar dagen later volgde echter het verrassende bericht dat de lucht tussen Conte en voorzitter Steven Zhang was geklaard en dat de trainer 'gewoon' op zijn post bleef.

Nu lijkt het alsnog tot een scheiding te komen. La Gazzetta dello Sport meldt dat het vertrek van Conte binnen 48 uur wordt aangekondigd. Beide partijen zouden nu nog onderhandelen over de laatste details rondom de afwikkeling. Naar verluidt ligt de financiële malaise van Inter aan het besluit ten grondslag. Vanwege de problemen bij eigenaar Suning Holdings zou er flink gesneden moeten worden in het salarishuis en moeten er meerdere (top)spelers verkocht worden: in totaal moet er zo'n 100 miljoen worden vrijgemaakt.

De sportkrant schrijft dat Conte dit nieuws afgelopen zaterdag te horen kreeg van de clubleiding, waarna hij in woede ontstak. Voor de succestrainer voelt het alsof hij komend seizoen opnieuw zou moeten beginnen, en dat zijn werk van het afgelopen jaar in één klap niets meer waard is. Sterker nog: Conte wilde juist investeringen, om aan te haken bij de Europese topclubs. Naar verluidt krijgt de trainer zelf nu wel een afkoopsom van zes miljoen euro mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.