Bom barst bij Inter: Italiaanse media rekenen op vertrek Conte

Reacties

Antonio Conte eindigde in zijn eerste seizoen bij Internazionale keurig als tweede in de Serie A, met slechts een punt minder dan kampioen Juventus en met evenveel punten als het Inter van José Mourinho dat tien jaar geleden de treble won. Toch dreigt nu een vertrek door de achterdeur.

Bom barst bij Inter: Italiaanse media rekenen op vertrek Conte
© Pro Shots

Conte schoot na de 0-2 zege op Atalanta Bergamo uit zijn slof. Hij beklaagde zich over een gebrek aan steun van de clubleiding en wilde een hartig woordje spreken met voorzitter Steven Zhang. Daar is de preses helemaal niet van gediend en zo'n beetje alle gerenommeerde Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport en Sky Italia, melden maandag dat de schade niet meer te repareren valt.

Een ontslag is een moeilijk verhaal, zeker gezien het enorme salaris (twaalf miljoen euro per jaar) dat Conte opstrijkt in Milaan. Zo zou een gedwongen vertrek een gigantische afkoopsom met zich meebrengen. Een vertrek in 'onderling overleg' zou echter zeker een optie kunnen zijn. Conte maakte na de overwinning op Atalanta immers niet de indruk dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Inter.

Volgens de Italiaanse sportkranten spreekt Conte maandag met Giuseppe Marotta, de directeur van Inter met wie de coach ook al samenwerkte bij Juventus. Toen Conte in 2014 vertrok uit Turijn, haalde Marotta Massimiliano Allegri binnen als zijn opvolger. Allegri is nu ook weer in beeld om Conte bij Inter te vervangen. De oefenmeester zit momenteel zonder club en is daardoor transfervrij op te pikken.

Een andere kandidaat die wordt genoemd is Mauricio Pochettino. De Argentijn zit net als Allegri zonder club; in november werd hij ontslagen bij Tottenham Hotspur, waar Pochettino goed samenwerkte met Christian Eriksen. De Deen ging in de winter van Tottenham naar Inter en beweerd wordt dat Conte helemaal niet op zijn komst zat te wachten. De wintertransfer zou één van de vele dingen zijn waar Conte zich aan heeft geërgerd in zijn eerste, toch vrij succesvolle jaar in Milaan. De tijd zal leren of het bij dit ene jaar gaat blijven.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Conte
Meer over A. Conte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.