Conte en Inter maken einde aan speculaties over toekomst

Reacties

Antonio Conte zit ook komend seizoen op de bank als trainer van Internazionale. Dat is de uitkomst van een 'constructief' gesprek.

Conte en Inter maken einde aan speculaties over toekomst
© Pro Shots

Na de verloren Europa League-finale zinspeelde Conte op een voortijdig vertrek bij Internazionale. 'Elke relatie heeft een breekpunt, als iets wat hier gebeurt mijn familie raakt, werkt dit avontuur niet langer', zei de coach na de 3-2 nederlaag tegen Sevilla.

Na een onderhoud met Inter-voorzitter Steven Zhang heeft Conte besloten door te gaan bij de Nerazzurri. 'De club en Conte hadden een constructief gesprek, met de focus op de continuïteit en strategie, waarin beide partijen de basis hebben gelegd om samen verder te werken aan het project van deze club', luidt het statement.

Conte werd in de zomer van 2019 aangesteld als opvolger van Luciano Spalletti en begon ijzersterk bij de Nerazzurri. Na acht magere seizoenen deed Inter eindelijk weer serieus mee om het kampioenschap. Uiteindelijk moest Inter zijn meerdere erkennen in Juventus, de ploeg van Conte eindigde het seizoen als nummer twee van de Serie A. Ook in de Europa League greep Inter naast de prijzen, Sevilla was in de finale met 3-2 te sterk.

Het seizoen eindigde voor Inter zo in mineur. Ondertussen liep de relatie tussen Conte en de clubleiding al enige scheurtjes op. De trainer sprak al meerdere malen zijn onvrede uit over een gebrek aan steun van de clubleiding, die daar bepaald niet van gediend zou zijn. Maar die plooien zijn nu dus gladgestreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.