Waarom toekomst Inter ondanks naderende Scudetto onzeker is

Reacties

Internazionale kan de eerste landstitel sinds 2010 bijna niet meer ontgaan, maar toch gaat de koploper van de Serie A een onzekere tijd tegemoet. Het heeft alles te maken met de financiële problemen van grootaandeelhouder Suning Holdings.

Waarom toekomst Inter ondanks naderende Scudetto onzeker is
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Hellas Verona
Hellas Verona

Al maanden gaat in Italië het bericht dat eigenaar Steven Zhang een mede-investeerder zoekt die een lenging van 250 miljoen euro kan verstrekken, zodat hij zijn aandelen in Inter niet hoeft te verkopen. Verlies aan inkomsten door de coronapandemie heeft Suning in acute financiële problemen gebracht, waardoor het bedrijf eind februari plotseling de stekker trok uit Jiangsu Suning. De Chinese kampioen werd door 'oncontroleerbare omstandigheden' niet ingeschreven voor dit seizoen.

De problemen hebben ook gevolgen voor Inter. De Nerazzurri zijn net als alle andere Europese topclubs hard geraakt door de coronacrisis, waardoor er sterke behoefte is aan een financiële impuls. Het verklaart de deelname aan de gesneuvelde Super League. Deze week komt Zhang volgens La Gazzetta dello Sport naar Milaan om met trainer Antonio Conte en de directie te praten over de toekomst. Op dit moment is er namelijk geen geld om te investeren in de selectie en lijkt het verkopen van sterspelers noodzakelijk.

Vandaar dat Conte net als directeur Giuseppe Marotta rondom het Serie A-duel met Hellas Verona vragen kreeg over zijn toekomst. Ziet de Italiaanse coach het wel zitten bij een club te blijven waar het door de financiële problemen onmogelijk is om plannen te maken voor komend seizoen? 'Vraag het onze directeur en hij zal hetzelfde zeggen. Ik ben niet uit op oorlog. Ik wil graag blijven bij Inter, maar we moeten wel weten wat er gaat gebeuren en wat er mogelijk is', zei hij tegen Sky Sport Italia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In aanloop naar de 33ste speelronde van de Serie A weigerde Conte nog vragen te beantwoorden over zijn toekomst en die van Inter. Liever richt de trainer zich namelijk op het heden. Dat wil zeggen: het veiligstellen van de titel. Zondag zette zijn ploeg een flinke stap in de goede richting. En hoe belangrijk dat was, bleek wel uit de sprint die Conte trok na de winnende goal van Matteo Darmian. 'Dat is makkelijk uit te leggen: dat was omdat de Scudetto nu 95 procent zeker is', zei de trainer met een lach.

BBC
Conte zag dat de druk van de naderende titel zwaar woog en vergeleek de situatie met die bij Juventus, waar hij leiding gaf aan de fameuze BBC-defensie. 'In mijn eerste jaar bij Juventus trainde ik Barzagli, Bonucci en Chiellini. Ze waren jong en hadden ook nog niks gewonnen. Nu zijn we hier een nieuw project begonnen en ik zie gelijkenissen met De Vrij, Bastoni en Skriniar. De Scudetto zorgt voor eigenwaarde. Vergeet niet dat Bonucci, Chiellini en Barzagli ook nog maagdelijk waren toen ik arriveerde.'

Het zal niet lang meer duren voordat de spelers van Inter de Scudetto op hun erelijst kunnen bijschrijven. Met elf punten meer dan Atalanta Bergamo en tien verliespunten minder dan nummer vier AC Milan, dat maandag nog speelt, en nog vijf duels te gaan is het een kwestie van tijd voordat de titel binnen is. De ogen zullen deze week dus vooral gericht zijn op het resultaat van de gesprekken met Zhang. Die bepalen de toekomst van Inter en of Conte na dit seizoen een vervolg kan geven aan de successen.

Volgens La Gazzetta dello Sport bestaat er geen twijfel meer: de Scudetto is voor Inter.
Volgens La Gazzetta dello Sport bestaat er geen twijfel meer: de Scudetto is voor Inter.
Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.