Woede bij Gladbach over Makkelie: 'Heb hem een vrolijke kerst gewenst'

Reacties

Danny Makkelie heeft zich dinsdagavond de woede van Borussia Mönchengladbach op de hals gehaald door de gelijkmaker van Alassane Pléa af te keuren. Met een punt tegen Internazionale (2-3) was de Bundesliga-ploeg zeker geweest van overwintering in de Champions League, nu moet het nog aan de bak in de laatste wedstrijd tegen Real Madrid.

Woede bij Gladbach over Makkelie: 'Heb hem een vrolijke kerst gewenst'
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 3
Internazionale
Internazionale

Gladbach leek tegen Inter op 3-3 te komen toen Pléa de bal in de verre hoek schoot en zijn derde van de avond leek te maken. Inter-doelman Samir Handanovic werd volgens de VAR echter gehinderd door Breel Embolo, die in (nipte) buitenspelpositie over de bal heen sprong en de Sloveense keeper zo het zicht ontnam. Makkelie sloot zich na het zien van de beelden aan bij de lezing van Kevin Blom en Jochem Kamphuis en keurde de goal af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat konden ze bij Gladbach niet verkroppen. Na het laatste fluitsignaal botvierden Matthias Ginter, Pléa, Thuram en Florian Neuhaus hun frustratie op Makkelie en ook trainer Marco Rose praatte druk gebarend op de Nederlandse scheidsrechter in. 'Ik heb hem in de emotie van de wedstrijd een vrolijke kerst gewenst', zei de Duitse coach na afloop bij DAZN. 'Ik heb hem mijn kijk op de zaak gegeven', vulde hij later bij de persconferentie aan.

Gladbach-bril
In de ogen van Rose belemmerde Embolo het zicht van Handanovic niet, die mening deelde middenvelder Christoph Kramer tegenover DAZN. 'Als de goal aan de andere kant valt, ben ik waarschijnlijk de eerste die appelleert. Maar met een Gladbach-bril op zeg ik dat de keeper de bal ziet en die er sowieso was ingegaan. Er is ook nog zoiets als het voordeel van de twijfel voor de aanvaller. Het doelpunt had ook gegeven kunnen worden', aldus Kramer.

Er was ook nog ergenis over de 1-2 van Inter, omdat Thuram in de aanloop naar die treffer onbestraft in de mangel werd genomen voor de twee spelers van de Milanezen. 'Die overtreding is duidelijker dan dat Breel het zich blokkeert', meende Kramer. 'Dat was de eerste moeilijke beslissing die we tegen kregen', stelde Rose vast. En tot slot, genuanceerder: 'Het zijn twee fifty-fifty-beslissingen die helaas tegen ons werden genomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En mede door die beslissingen moet Gladbach nog aan de bak tegen Real Madrid. Het heeft veel weg van een finale, aangezien beide teams nog kunnen worden uitgeschakeld. De Duitsers, op dit moment koploper in Groep B, kunnen bij een nederlaag nog worden achterhaald door Real en Inter of Shakhtar Donetsk. Een gelijkspel is voldoende, net als een zege natuurlijk. 'Dan moeten we het tegen Real Madrid maar doen', sprak Neuheus strijdvaardig

Wo 9 dec. 2020

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
3
1
2
11-9
+2
10
2
Borussia Mönchengladbach
6
2
2
2
16-9
+7
8
3
Sjachtar Donetsk
6
2
2
2
5-12
-7
8
4
Internazionale
6
1
3
2
7-9
-2
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.