Nagelsmann geeft Makkelie en Blom de volle laag: 'Keek de VAR een andere wedstrijd?'

RB Leipzig verloor dinsdagavond met 1-0 van Paris Saint-Germain. De enige goal kwam op naam van Neymar, die na elf minuten de bal uit een penalty tegen de touwen schoot. Die penalty had volgens Leipzig-coach Julian Nagelsmann echter nooit gegeven mogen worden door arbiter Danny Makkelie.

PSG
PSG
1 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Makkelie legde al na tien minuten de bal op de stip in Parijs nadat Ángel Di María werd neergehaald door Marcel Sabitzer. Het contact was héél licht, maar Kevin Blom, die dienst deed als VAR, besloot niet in te grijpen. Tot grote ontsteltenis van Nagelsmann. 'Ik begrijp het gewoon niet. Het is een duidelijke schwalbe. Er was echt helemaal geen contact', zo vond de coach.

Extra pijnlijk voor Leipzig was het feit dat de rake penalty achteraf de enige goal bleek te zijn. 'Die penalty was echt een absolute grap. Hier hebben we toch een videoscheidsrechter voor? Ik weet niet waar hij was, maar vermoedelijk keek hij een andere wedstrijd. Als we hem toch niet gebruiken kunnen we de VAR weer afschaffen en de scheidsrechters met rust laten. Dit is erg triest op Champions League-niveau.'

Ook Oliver Mintzlaff, directeur van RB Leipzig, bemoeide zich er na afloop mee: 'We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld, maar het is zonde dat je jezelf niet beloont. Het is lastig om over de penaltysituatie te praten. De scheidsrechter gaf de penalty, maar als de VAR niet ingrijpt, is dat des te treuriger. We kunnen het team niet de schuld geven van deze nederlaag.'

Ook Nagelsmann vond dat RB Leipzig meer had verdiend: 'PSG heeft geen normale kans gehad. Hun tempo was erg laag en het was verdiend geweest als we onszelf hadden beloond met een gelijkspel. Nu is onze positie in de groep een stuk slechter en moeten we onze laatste twee wedstrijden absoluut winnen.'