Van de Beek in schaduw van geweldige Fernandes, Neymar leidt PSG naar herstel

Manchester United ligt op een goede koers in de groepsfase van de Champions League, dinsdagavond werd revanche genomen op Istanbul Basaksehir. Ook Paris Saint-Germain toonde tekenen van herstel.

Manchester United
4 - 1
İstanbul Başakşehir

In eigen land doet Man United het allesbehalve geweldig, in de Champions League gaat het des te beter. Tegen Istanbul Basaksehir werd al heel vroeg het verschil gemaakt. De Turkse kampioen keek bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. Donny van de Beek had een basisplaats bij de Engelsen, in de competitie wacht hij nog op zijn basisdebuut.

Bruno Fernandes was zoals wel vaker de grote man aan Engelse zijde, hij maakte de 1-0 en 2-0. Vooral zijn eerste was een beauty: met een hard schot verschalkte hij keeper Mert Günok. De Turk ging daarna in de negentiende minuut in de fout door de bal uit zijn handen te laten glippen, Fernandes profiteerde dankbaar. De vroege voorsprong moet extra fijn hebben gevoeld voor manager Ole Gunnar Solskjaer, drie weken geleden ging Man United immers onderuit in Turkije.

Tussen de eerste en tweede treffer door zag Marcus Rashford nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, maar tien minuten voor rust kwam hij alsnog op het scorebord terecht. De Engelsman mocht aanleggen voor een penalty en faalde niet, waardoor deze wedstrijd halverwege wel beslist was. Daar bracht een late rake vrije trap van Deniz Türüç, voormalig Go Ahead Eagles-speler, geen verandering in. De marge werd in de slotfase zelfs weer drie goals, Daniel James kon intikken na een lage voorzet van Mason Greenwood.

PSG
PSG
1 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Het waren niet de beste weken voor PSG, dat afgelopen weekend onderuitging tegen AS Monaco en daarvoor de heenwedstrijd in de Champions League verloor van Leipzig. In eigen huis herstelden de Fransen zich echter, aan de hand van Neymar. De Braziliaan, die de afgelopen periode flink wat wedstrijden miste, benutte een door scheidsrechter Danny Makkelie gegeven penalty. De Nederlandse arbiter floot na een overtreding van Marcel Sabitzer, die Ángel Di María op de hakken trapte.

Makkelie was niet de enige Nederlander in dit duel: Mitchel Bakker had bij PSG een basisplaats en Justin Kluivert kwam in de tweede helft tegenover hem te staan nadat hij van de bank was gekomen. Kluivert, die ook in de vorige drie Champions League-duels inviel, kon de defensie van PSG met zijn teamgenoten niet kraken, waardoor de hoofdstedelingen een belangrijke zege boekten in de groepsfase.

Door dit resultaat zijn de kaarten nog lang niet geschud in Groep H, Man United gaat nog aan de leiding, daarachter houden PSG en Leipzig het erg spannend. Istanbul Basaksehir zal in de laatste duels moeten presteren om Europees te overwinteren.