WK wordt race tegen de klok voor Neymar

Reacties

De kans bestaat dat Paris Saint-Germain de rest van dit seizoen niet meer kan beschikken over Neymar. De duurste speler aller tijden ondergaat komend weekeinde een operatie aan zijn voet en moet daarna volgens de teamdokter van het Braziliaanse nationale elftal misschien wel drie maanden revalideren. In dat geval wordt het WK een race tegen de klok.

WK wordt race tegen de klok voor Neymar

Neymar liep de kwetsuur zondag tegen Olympique Marseille op. Volgens teamdokter Rodrigo Lasmar gaat het om een breuk in het middenvoetsbeentje. Eerder deze week zei Neymar senior dat zijn zoon tussen de zes en acht weken uit de roulatie zou zijn, maar de Braziliaanse teamdokter denkt daar iets anders over.

'De herstelperiode zal tussen de tweeënhalve en drie maanden bedragen', aldus Lasmar in Braziliaanse media. 'Later kunnen we daar meer over zeggen. Neymar is nu erg van streek. Hij begrijpt echter dat hij geen andere keuze heeft dan zich volledig op zijn herstel te richten, zodat hij zo snel mogelijk weer kan spelen.' De ingreep wordt uitgevoerd in het Mater Dei-ziekenhuis van Belo Horizonte.

Er was aanvankelijk veel onduidelijkheid over de exacte ernst van de kwetsuur van Neymar. PSG-coach Unai Emery hoopte zelfs dat zijn sterspeler 6 maart aan zou kunnen treden tegen Real Madrid.

Als Neymar inderdaad drie maanden moet revalideren, is het maar de vraag in hoe verre hij (wedstrijd)fit is voor een optreden op het WK. Voor Brazilië begint het eindtoernooi op 17 juni met een wedstrijd tegen Zwitserland. De andere tegenstanders in de groepsfase zijn Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni). PSG sluit het Ligue 1-seizoen in het weekeinde van 19 en 20 mei af, een week later is de Champions League-finale.

Eerst moet PSG nog alle zeilen bijzetten om überhaupt de kwartfinale te bereiken. Dinsdag moet de equipe daartoe een 3-1 nederlaag tegen Real Madrid goedmaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.