'WK-gastland Qatar gaat vlieguren maken in Europese kwalificatiereeks'

Reacties

Qatar krijgt volgens diverse betrouwbare media de kans om richting het WK in eigen land ervaring op te doen in de Europese kwalificatiereeks. Het levert het gastland van de mondiale eindronde van 2022 tien extra oefenduels op.

'WK-gastland Qatar gaat vlieguren maken in Europese kwalificatiereeks'
© Pro Shots

Qatar is als gastland vanzelfsprekend automatisch geplaatst, maar wil zich wel goed voorbereiden op het WK-debuut. De UEFA heeft in dat opzicht nu de helpende hand toegereikt door het Aziatische land uit te nodigen om deel te nemen aan de Europese WK-kwalificatiereeks, melden verschillende betrouwbare media waaronder persbureau AP dinsdagavond.

Qatar krijgt waarschijnlijk een plek toebedeeld in Groep A van de Europese kwalificatiereeks, waarin maandag tijdens de loting Portugal, Servië, Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan werden ingedeeld. Het is een van de vijf groepen met vijf landen in plaats van zes. En er is ruimte voor extra oefenduels, omdat groepshoofd Portugal niet meedoet aan de eindronde van de Nations League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spek en bonen
Qatar zal voor spek en bonen meedoen in de Europese zone (en kan dus geen punten pakken), al moeten de UEFA en de FIFA dat nog officieel maken. Het is niet de eerste keer dat de WK-organisator wordt uitgenodigd voor een competitie buiten het eigen continent. In 2019 nam Qatar deel aan het toernooi om de Copa América en werd laatste in een groep met Colombia, Argentinië en Paraguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Qatar
Meer over Qatar
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.