Witte rook: Ajax-sterkhouder Onana langer in Amsterdam

Reacties

Ajax en André Onana gaan langer met elkaar door. De keeper uit Kameroen heeft zijn contract tot 2021 verlengd in Amsterdam.

Witte rook: Ajax-sterkhouder Onana langer in Amsterdam

Onana maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door in Amsterdam. In 2015 werd de doelman overgenomen van Barcelona. Na een jaar bij Jong Ajax staat hij sinds dit seizoen onder de lat bij de A-ploeg. Mede door de goede prestaties van Onana lukte het Tim Krul niet om een basisplaats te veroveren, waardoor de doelman in de tweede seizoenshelft door Newcastle United werd verhuurd aan AZ.

In 32 competitieduels kreeg Onana twintig doelpunten te verwerken. De jonge doelman hield dit Eredivisie-seizoen vijftien keer de nul.

De 21-jarige Kameroener speelde een belangrijke rol in het Europese succes van de Amsterdammers en is hiervoor beloond door Ajax. Zijn goede prestaties vielen ook op in Spanje en Frankrijk, maar de goalie zelf vindt het nog te vroeg voor een vertrek. Op woensdag 24 mei wacht de ploeg van Peter Bosz de Europa League-finale tegen Manchester United (20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.