Willian dankt Conte voor steun in moeilijke periode

Reacties

Chelsea-middenvelder Willian is naar eigen zeggen klaar voor zijn eerste basisplaats sinds het overlijden van zijn moeder in oktober. De laatste keer dat de Braziliaan in de basis startte bij de Londenaren was op 1 oktober in de uitwedstrijd tegen Hull City (0-2). Sindsdien wonnen The Blues alle acht daaropvolgende competitieduels.

Willian dankt Conte voor steun in moeilijke periode

Willian miste het thuisduel van 15 oktober met Leicester City (3-0) om naar zijn thuisland te reizen wegens het overlijden van zijn moeder. Pedro verving hem in de voorhoede en deed het meer dan behoorlijk, waardoor de 28-jarige Willian momenteel genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

In de moeilijke periode na het overlijden van zijn moeder was Chelsea-manager Antonio Conte belangrijk voor Willian. 'Hij gaf me vertrouwen', zei Willian tegen Sky Sports. 'Hij vertelde me dat ik geconcentreerd moest zijn, hard moest werken op trainingen en mijn best moest doen wanneer ik in het veld zou komen.' Dat advies nam Willian ter harte. In de uitwedstrijd tegen Manchester City op 3 december, kwam de Braziliaan het veld in en maakte hij de bevrijdende 1-3.

Chelsea hoopt de goede fase in de komende wedstrijden voort te zetten. Volgens Willian is het succes vooral te danken aan Conte. Na de 3-0 nederlaag bij Arsenal op 24 september stapte de Italiaan succesvol over naar een 3-4-3-formatie. 'We veranderden ons systeem en dat kwam ons spel ten goede', vervolgde de ex-speler van onder meer FC Anzhi en Shakhtar Donetsk. 'Onze spelers voelen zich frisser en fitter. Hij houdt ervan om hard te werken op het veld en wil elke dag dingen verbeteren. Het is zijn eerste jaar hier en staan bovenaan, dat is geweldig. We moeten op deze ingeslagen weg doorgaan.'   

De Londenaren spelen woensdagavond een uitwedstrijd tegen Sunderland, de hekkensluiter in de Premier League. Chelsea gaat momenteel met 37 punten aan de leiding en gaat proberen het gat met Arsenal te vergroten tot zes punten. The Gunners verloren dinsdagavond bij Everton (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.