Willem II wordt tegen NEC te laat wakker en verliest

Net als vorige week ging Willem II opnieuw thuis onderuit. De ploeg van trainer Andries Jonker verloor met 2-1 van NEC, omdat het te laat geloofde in een gunstige afloop.

Willem II won dit seizoen al thuiswedstrijden tegen Ajax en Feyenoord, maar de magie lijkt weg. Na de nederlaag tegen SC Heerenveen gingen de Tilburgers nu ten onder tegen NEC dat niet eens geweldig speelde, maar wel drie punten mee naar huis nam.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen kregen nagenoeg geen kansen, maar kort voor rust kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Op aangeven van middenvelder Bas Sibum scoorde Jhon van de Beukering van dichtbij.

Na een uur spelen verdubbelde Rachid Bouaouzan de voorsprong voor de ploeg uit Nijmegen. De aanvaller speelde zichzelf knap vrij en liet doelman Maikel Aerts kansloos. Willem II had niets in te brengen, maar besefte dat het met nog een half uur te spelen nog alle kans had.

Rens van Eijden bracht tien minuten voor tijd de spanning terug. De van PSV gehuurde verdediger kopte een hoekschop van Saïd Boutahar achter Gabor Babos, waarmee het slotoffensief in gang werd gezet. Het bleef echter 1-2 in Tilburg.