Willem II weet weer wat winnen is, Jong Ajax en SC Cambuur verliezen wéér

Reacties

Willem II weet weer wat winnen is. Na twee nederlagen op rij won de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in eigen huis overtuigend van FC Eindhoven. SC Cambuur en Jong Ajax hebben de remedie op verliezen nog niet gevonden: zij gingen beide voor de vierde keer op rij onderuit.

Willem II weet weer wat winnen is, Jong Ajax en SC Cambuur verliezen wéér
© Pro Shots
Willem II
Willem II
3 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Na twee nederlagen op rij was er voor Willem II eindelijk weer eens reden tot juichen tegen FC Eindhoven, dat in heel 2024 nog geen wedstrijd wist te winnen. Maar het verloor ook slechts een van de laatste vijf officiële duels, waardoor de Tilburgers na twee nederlagen waren gewaarschuwd.

Maar de koploper sloeg zowel in de eerste, als ook in de tweede helft snel toe. In het eerste bedrijf werkte Thijs Oosting van dichtbij de bal binnen, terwijl in de tweede helft Tommy St. Jago uit een corner raak kopte. Toen supersub Jeremy Bokila een kwartier voor tijd de derde Willem II-goal maakte, was het duel gespeeld. Omdat achtervolgers ADO Den Haag en Roda JC tegen elkaar punten verspeelden, werd het een fijne avond voor de koploper.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Met onder anderen Julian Rijkhoff, Ar’Jany Martha én Anton Gaaei – zijn eerste minuten sinds de pijnlijke wissel tegen AZ – aan de aftrap hield Jong Ajax het een uur lang vol tegen NAC Breda. In het eerste bedrijf was de ploeg van trainer Dave Vos zelfs de betere, zonder dat het heel grote kansen bij elkaar voetbalde.

Zonder Rijkhoff en Martha was het na de pauze echter minder van de Amsterdammers. Dat Elías Már Ómarsson uit een steekpass na een klein uur de bezoekers op voorsprong schoot, was niet helemaal tegen de verhoudingen in. Jong Ajax had zeker kansen op de gelijkmaker, met schoten van Jaydon Banel en invaller Mika Godts. De ingevallen Tein Troost, Roy Kortsmit viel geblesseerd uit na rust, hield zijn doel echter zijn doel schoon, waardoor Jong Ajax voor de vierde wedstrijd op rij verliest.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

SC Cambuur zit in de hoek waar de klappen vallen. Het bereiken van de halve finale van de beker was een hoogtepunt, maar in de competitie gaat het dramatisch met de mannen van trainer Henk de Jong. Hoewel de Leeuwarders in eigen huis duidelijk het betere van het spel hadden, kwam er weer een nederlaag.

Het elftal van De Jong liet de meeste kansen liggen, terwijl De Graafschap behoorlijk effectief was. Het kwam op voorsprong dankzij een eigen goal van Sékou Sylla, die op slag van rust nog wel werd gerepareerd door een rake penalty van strafschoppenspecialist Milan Smit. Hoewel de Leeuwarders aandrongen, maakte Philip Brittijn vlak voor tijd met een kopbal dichtbij de winnende goal.

Door de vierde nederlaag op rij moet SC Cambuur zeer serieus vrezen dat het de play-offs misloopt. In de komende drie duels moet er met Jong AZ, Telstar en FC Eindhoven beterschap getoond worden door de Leeuwarders, anders zijn de kansen definitief verkeken.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen heeft de knappe zeges op SC Cambuur en Willem II geen vervolg gegeven op bezoek bij VVV-Venlo. De Drentenaren kwamen vroeg in de tweede helft op achterstand via een goal van Michalis Kosidis. Hoewel ze alles op alles zetten om de gelijkmaker te produceren, viel die niet.

Dichtbij waren ze wel, want arbiter Laurens Gerets gaf FC Emmen een strafschop na een vermeende overtreding van Simon Janssen. De leidsman werd echter gecorrigeerd door de grensrechter, die zag dat er geen contact was. De pingel werd ingetrokken, waardoor Pepijn Doesburg aan de andere kant van het veld het duel kon beslissen.

Vr 8 mrt.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.