Gaaei na bijna fatale fout opnieuw voor rust gewisseld bij Ajax

Reacties

Het seizoen van Anton Gaaei wordt er voorlopig niet beter op. De rechtsback van Ajax mocht zondag op bezoek bij AZ voor het eerst sinds december starten, maar haalde het einde van de eerste helft niet na een fout die Ajax bijna fataal werd.

Gaaei na bijna fatale fout opnieuw voor rust gewisseld bij Ajax
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Ajax
Ajax

Gaaei stond op 3 december op bezoek bij NEC in de basis en werd toen in de rust gewisseld. Na verschillende invalbeurten en ook basisplaatsen bij Jong Ajax koos trainer John van 't Schip zondag voor de Deen als rechtsback. Ajax begon tegen AZ met vijf verdedigers, met Gaaei aan de rechterkant.

Heel succesvol werd het optreden van Gaaei niet. De Deen liet zich makkelijk aftroeven bij de 1-0 van Ruben van Bommel. Na een klein half uur kreeg hij aan de andere kant wel een goede kans, maar vooral zijn zwakke manier van verdedigen viel op. Even later ging Gaaei namelijk gigantisch in de fout, waarmee hij een counter van AZ inleidde die bijna de 2-0 opleverde.

Van 't Schip was het vervolgens zat en bracht Ahmetcan Kaplan in de ploeg bij Ajax. Gaaei werd zo voor de tweede keer dit seizoen nog voor de rust gewisseld. Eerder deed Maurice Steijn dat in de Klassieker tegen Feyenoord, toen na iets meer dan een half uur.

Pijnlijk
ESPN-analist Marciano Vink vond het lastig om de wissel van Gaaei te zien. 'Dit is heel pijnlijk. Kijk, je gaat met de beste bedoelingen het veld in, maar in dit soort wedstrijden wordt wel een bepaalde scherpte gevraagd en er waren momenten waarop hij dat niet toonde.'

Collega Kenneth Perez was het niet met Vink eens. 'Gaaei is zo scherp als een mes, maar dit niveau is veel te hoog gegrepen voor hem. Het is gewoon kwaliteit. Gaaei is een doordouwer, maar hij is gewoon niet zo goed. Hij heeft de mentaliteit en de scherpte echt wel. Hij staat er met de beste bedoelingen, maar hij is gewoon niet zo goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.