Willem II is niet te stoppen en grijpt de tweede periodetitel

Willem II heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won vrijdagavond van Helmond Sport en kroonde zich daarmee tot winnaar van de tweede periode. Een zege was daar overigens niet eens voor nodig, want NAC Breda (de enige overgebleven concurrent van Willem II in de strijd om de periodetitel) verloor van ADO Den Haag.

Willem II
Willem II
4 - 1
Helmond Sport

Willem II is sinds de entree van Peter Maes als hoofdtrainer haast niet te stoppen en zette vrijdag een tussentijdse kroon op het werk. De Tilburgers kwamen tegen Helmond Sport na een halfuur op voorsprong, toen Jeredy Hilterman de bal veroverde en inleverde bij Ringo Meerveld. Hij dribbelde naar voren en maakte vervolgens zijn eerste doelpunt sinds de eerste speelronde.

Helmond Sport kwam vlak voor rust langszij, middels een intikker van KKD-topscorer Martijn Kaars, maar in de tweede helft stelde Willem II orde op zaken. Thijs Oosting herstelde de voorsprong, voordat Hilterman met een benutte penalty voor de 3-1 zorgde. Niet lang hierna viel Jeremy Bokila in en de super-supersub flikte het opnieuw: hij maakte zijn achtste goal van dit seizoen als invaller (!). Dat is een evenaring van het KKD-record, dat Bokila als speler van AGOVV Apeldoorn zelf vestigde.

Door de ruime overwinning werd het een mooie avond in Tilburg, waar het Bronzen Schild voor het winnen van de tweede periode werd uitgereikt. Willem II is hierdoor verzekerd van deelname aan de nacompetitie. De lijstaanvoerder mikt echter op directe promotie en hoopt deze parachute helemaal niet nodig te hebben. Volgende week gaat Willem II op bezoek bij aartsrivaal NAC Breda.

ADO Den Haag
3 - 1
NAC Breda
NAC Breda

NAC was zoals gezegd de enige overgebleven concurrent van Willem II in de strijd om de periodetitel en kende een fijn begin van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het eerste schot op doel leverde direct een goal op, omdat Tim Coremans blunderde bij de zwakke poging van Roy Kuijpers. De keepersfout bleek er uiteindelijk een zonder gevolgen, want ADO draaide de wedstrijd met werkelijk schitterende doelpunten om.

De gelijkmaker van Henk Veerman was de mooiste. De aanvaller leek de bal niet helemaal goed aan te nemen, maar scoorde hierna met een weergaloze stift. Ook Daryl van Mieghem wipte de bal over NAC-keeper Roy Kortsmit in, voordat de aanvaller kort voor rust op aangeven van Joel Ideho kiezelhard de 3-1 binnenschoot. NAC vond in de tweede helft geen manier om terug te keren in de wedstrijd en ging daardoor kopje onder. De ploeg van Jean-Paul van Gastel is de topposities nu weer even uit het oog verloren.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade won de eerste periodetitel en is momenteel de belangrijkste achtervolger van Willem II. De Limburgers boekten vrijdag een knappe overwinning bij FC Emmen, waar Walil Ould-Chikh de matchwinner werd. In de blessuretijd van de eerste helft schoot de middenvelder de 0-1 tegen de touwen. Even daarvoor had Piotr Parzyszek namens Emmen nog de paal geraakt. Roda staat nu zes punten los van Emmen en heeft vier punten minder dan Willem II.

FC Den Bosch
0 - 4
De Graafschap

De Graafschap boekte een klinkende overwinning bij FC Den Bosch. De ploeg van Jan Vreman had al behoorlijk wat kansen gekregen voordat Simon Colyn in de 26ste minuut voor de openingstreffer zorgde. Vlak voor rust verdubbelde Xandro Schenk de marge en daarmee speelden de bezoekers een gewonnen wedstrijd. In de tweede helft tilden Philip Brittijn en Huseyin Dogan de score verder omhoog. De Graafschap staat nu knap vierde; FC Den Bosch blijft in de kelder hangen.

MVV Maastricht
1 - 1
FC Groningen

FC Groningen won zijn laatste vier wedstrijden, maar op bezoek bij MVV Maastricht kwam er een einde aan die zegereeks. In een duel dat werd ontsierd door blessuregevallen (en in de tweede helft nog werd gestaakt vanwege bekertjes op het veld) kwam de ploeg van Dick Lukkien vlak voor rust nog wel op voorsprong, via Romano Postema. In de tweede helft herstelde Koen Kostons echter het evenwicht in de score: 1-1. Groningen staat nu negende in de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
Jong AZ
Jong AZ

SC Cambuur verloor in eigen huis verrassend van Jong AZ. Ricuenio Kewal zette de bezoekers op een vroege voorsprong, voordat Milan Smit kort na rust de gelijkmaker binnenkopte. De supporters van Cambuur gooide meermaals bekertjes op het veld en uiteindelijk werd de wedstrijd stilgelegd: de spelers en coach Henk de Jong reageerden woedend op hun eigen supporters. Toen er weer gevoetbald werd, trok Jong AZ dankzij een tweede goal van Kewal aan het langste eind. Zo kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van Cambuur.