Willem II blijft foutloos in de vierde periode. De ploeg van Reinier Robbemond is de laatste tijd uitstekend op dreef en versloeg vrijdagavond ook TOP Oss. NAC Breda deed goede zaken in de jacht op een plekje in de play-offs en passeerde FC Eindhoven op de ranglijst; ADO Den Haag kwam naast De Graafschap.

Willem II
4 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Directe promotie is niet meer realistisch voor Willem II, maar op weg naar de nacompetitie zal Robbemond erg blij zijn met de vorm van zijn ploeg. De Tricolores kwamen tegen TOP Oss al vroeg op voorsprong, via Elton Kabangu, en vijf minuten voor rust verdubbelde Jizz Hornkamp de Tilburgse marge. Dat deed hij op zeer fraaie wijze: de aanvaller scoorde met een omhaal (zie hoofdfoto).

In de tweede helft zorgde Michael de Leeuw als invaller voor de beslissing (3-0) en verzorgde Leeroy Owusu het slotakkoord. Willem II heeft nu vijf wedstrijden in de vierde periode gewonnen en staat bovendien op een 0-1 voorsprong tegen aartsrivaal NAC Breda. De derby van vorige week werd gestaakt nadat er van alles het veld op was gegooid en wordt komende dinsdag uitgespeeld. Er is nog ruim een kwartier te spelen.

FC Eindhoven
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

NAC herstelde zich van de teleurstelling van vorige week, door een knappe uitzege te boeken bij FC Eindhoven. Dat terwijl de thuisploeg via Pjotr Kestens (ex-NAC) nog de leiding nam. De bezoekers toonden hierna veerkracht, kwamen op gelijke hoogte via Elías Már Ómarsson en namen de leiding via een benutte strafschop van Jort van der Sande (ex-Eindhoven). Vervolgens verdedigde NAC zijn voorsprong met succes en zo staat de ploeg van Peter Hyballa nu zevende.

Vlak voor tijd kreeg Eindhoven-speler Justin Ogenia nog een directe rode kaart.

De Graafschap
0 - 1
ADO Den Haag

De Graafschap - ADO Den Haag was op papier een echte kraker in de race om een play-offticket, maar de vonken vlogen er niet bepaald van af op De Vijverberg. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen en het leek er dan ook lang op dat er niet gescoord zou gaan worden. Vlak voor tijd kwam het scorebord echter toch in beweging: Thomas Verheydt bezorgde ADO met een rake kopbal de volle buit. De ploeg van Dick Advocaat staat nu in punten gelijk met De Graafschap en blijft dromen van de nacompetitie, al is de achterstand op Eindhoven met vijf punten behoorlijk fors.

Telstar
Telstar
1 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Telstar staat net als De Graafschap en ADO Den Haag op 46 punten. De ploeg van Mike Snoei won vrijdagavond thuis van subtopper VVV-Venlo, dankzij een doelpunt van David Min. Ook Telstar blijft hierdoor in de race voor de play-offs.