Willem II huurt doelman Muric van Manchester City

Reacties

Willem II huurt doelman Arijanet Muric van Manchester City voor de rest van dit seizoen. De bijna twee meter lange sluitpost was door de Premier League-club dit seizoen verhuurd aan het Spaanse Girona, waar hij niet veel in actie kwam.

Willem II huurt doelman Muric van Manchester City
© Pro Shots

Voor Muric betekent het een terugkeer naar Nederland. Hij was in 2018 een maand bij NAC Breda actief. De Bredase ploeg had destijds een keepersprobleem en wachtte toen lang op de komst van de in Zwitserland geboren Kosovaar, maar na één wedstrijd riep City hem terug vanwege een langdurige blessure bij Claudio Bravo. Uiteindelijk keepte de doelman in het League Cup-toernooi bij Manchester City en werd hij vorig seizoen gestald bij Nottingham Forest.

Bij Willem II is Jorn Brondeel momenteel eerste doelman. De oorspronkelijk als reservesluitpost gehaalde Belgische goalie neemt de plek in van Robbin Ruiter. De komst van Ruiter naar Willem II kan een misser genoemd worden. De doelman verruilde een reserveplek bij PSV voor Tilburg, maar echt overtuigend was zijn bijdrage niet. Bovendien blijkt hij blessuregevoelig en is hij naar verwachting opnieuw langdurig uitgeschakeld. Brondeel maakte juist de laatste twee duels – tegen Ajax en Emmen – een prima indruk. Muric zal echter de beoogde basisdoelman zijn.

Willem II kondigde aan dat er vandaag nog twee nieuwe spelers aan de selectie worden toegevoegd. Zweedse media melden dat Willem II een bod heeft gedaan op middenvelder Max Svensson van Helsingborgs. Tussen de clubs is nog een verschil in vraag en aanbod, maar in Zweden verwachten ze vandaag nog witte rook. Voor de Tilburgers hadden defensieve versterkingen – een doelman en een centrale verdediger – de prioriteit.

Jong Willem II-speler Jasper Dahlhaus verlengde zijn contract en maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Eindhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.