Willem II en SC Heerenveen onderstrepen zorgen in onderling gevecht

Reacties

Willem II en SC Heerenveen zijn zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor maakten de Friezen een einde aan een reeks van zeven nederlagen, terwijl Willem II met een punt nauwelijks weg kon komen bij de onderste plaatsen.

Willem II en SC Heerenveen onderstrepen zorgen in onderling gevecht
Willem II
Willem II
0 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

In een kolkend Koning Willem II Stadion wisten beide ploegen dat er veel op het spel stond. De Tricolores wisten dat minimaal één concurrent - door het onderlinge treffen tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle - dichterbij zou komen. En dat met slechts twee punten voorsprong op de Limburgers. En ook Sparta lijkt met nog vijf minuten op de klok in het gestaakte duel bij Vitesse resultaat te gaan boeken. De Friezen hadden met vier punten meer iets meer ademruimte, maar konden het zichzelf bij een nederlaag in Tilburg knap lastig maken.

Willem II besloot op eigen veld het heft in eigen hand te nemen. De ploeg van trainer Fred Grim nam het initiatief en drukte Heerenveen achteruit. Maar het is niet voor niets dat de Tilburgers dit seizoen minder schoten op doel losten dan iedere andere Eredivisie-club. Ook tegen de Friezen kregen ze ondanks de aanvallende intenties weinig serieuze mogelijkheden. Al schoot spits Jizz Hornkamp na een klein kwartier tussen de palen, maar in de handen van Heerenveen-keeper Erwin Mulder.

Mulder redt
Görkem Saglam schoot de neutrale kijker op slag van rust met een schitterende dropkick wakker. Mulder redde knap. En de doelman deed dat meteen daarna op een omhaal van Dries Saddiki. Met drie schoten op doel rekende het af met de tandeloze optredens van de laatste maanden. En dat ging na rust door, want Hornkamp en Mats Köhlert testten Mulder allebei nog eens serieus. Verder dan een kopbal van Sven van Beek, door Köhlert van de lijn gehaald, kwam tegenstander Heerenveen niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terwijl beide ploegen de zege van harte konden gebruiken, durfden ze vooral niet te verliezen. Een slotoffensief van een van de teams kwam daardoor nooit echt van de grond. Al kroop Heerenveen steeds vaker uit zijn schulp. Tibor Halilovic, Thom Haye en Anthony Musaba kwamen echter niet tot scoren. Daardoor bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel en kregen beide teams een punt mee naar huis in de strijd om lijfsbehoud.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

Willem II Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Go Ahead Eagles
34
10
6
18
37-51
-14
36
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.