'Wijnhard anderhalf jaar uitgeschakeld'

Het seizoen is voor Clyde Wijnhard alweer ten einde. De kans bestaat dat de aanvaller van Oldham Athletic ook het volgende seizoen aan zich voorbij moet laten gaan. Misschien dat de oud-Ajacied zelfs moet vrezen voor zijn loopbaan. Zijn knie blijkt een zeer grondige operatie te moeten ondergaan.

'Het is een grote klap voor ons en vreselijk nieuws voor Clyde', reageerde Iain Dowie, manager van Oldham Athletic in de Oldham Chronicle.

Wijnhard kampt sinds begin oktober met een knieblessure. Niet veel later onderging hij een operatie waar hij aan een meniscus werd geholpen. Na een dikke maand revalidatie keerde de topscorer van the Latics terug op het veld, maar de 29-jarige oud-Ajacied had nog altijd veel last van het gewricht.

Vorige week bezocht Wijnhard een specialist, die nog eens zijn knie grondig bestudeerde. De chirurg ontdekte ernstige schade aan de knie, die een nieuwe operatie vergt. Wijnhard zou hierdoor minstens zeven maanden niet in actie kunnen komen, terwijl er een geschatte revalidatieperiode van twaalf maanden bij deze ingreep hoort. 'We vragen nog om een second opinion, maar het ziet er niet goed uit voor Clyde', bekende coach Dowie.

Wijnhard belandde vlak na het begin van dit seizoen bij Oldham Athletic. Bij de club uit de Second Division vond hij snel zijn draai. In zeventien duels maakte hij elf doelpunten, bovendien zorgde de productieve spits ervoor dat the Latics beter gingen spelen en naar de koppositie van de Second Division klommen. Zijn contract bij Oldham loopt tot en met mei 2003.

Wijnhard heeft al eens eerder langdurig moeten revalideren. In september 2000 raakte hij bij een auto-ongeluk zwaar gewond aan zijn rechterarm, waardoor hij eigenlijk pas sinds dit seizoen weer echt aan spelen toekwam. Dowie: 'Hij was al eens zeer lange tijd uitgeschakeld na zijn ongeluk. Hij weet dus hoe moeilijk het is om na zo'n lange periode nog in het voetbal aan de bak te komen.'

Bekijk hier al onze video's