'Wij in de tweede versnelling, Southampton in de vierde'

Door het gelijkspel op bezoek bij Southampton (2-2) dreigt Arsenal woensdagavond de koppositie kwijt te raken aan Manchester City. Manager Arsène Wenger wijt het puntenverlies aan de slechte eerste helft van zijn ploeg.

'Southampton verdiende de 1-0 voorsprong bij rust. Zij speelden goed, wij niet. Wij stonden in de tweede versnelling, Southampton in de vierde', vertelde Wenger over de eerste helft. 'Zij besloten om ons het voetballen te beletten, dat deden ze goed. Het is lastig om dat negentig minuten vast te houden, laat staan een heel seizoen, maar ze speelden goed in de eerste helft.'

Na rust speelde Arsenal beter en kwam het binnen tien minuten op 1-2 door doelpunten van Olivier Giroud en Santi Cazorla. 'We toonden karakter en reageerden goed op wat ons de eerste helft was overkomen', aldus Wenger. Southampton maakte die 1-2 stand echter snel ongedaan. 'Ik denk dat er een misverstand tussen Bacary Sagna en Perr Mertesacker aan de 2-2 voorafging. En misschien dat we iets terugschakelden, omdat we dachten dat we het moeilijkste al hadden gehad.'

Al met al wil Wenger niet te zwaar tillen aan het puntenverlies. 'Natuurlijk wil je altijd de drie punten pakken, maar op bezoek bij Southampton is dat lastig. Soms kan het gebeuren dat je buitenshuis slechts één punt pakt.'

Als Manchester City woensdagavond wint op bezoek bij Tottenham Hotspur, dan is Arsenal de koppositie kwijt. Arsenal stond dit seizoen achttien speelronden aan kop. The Gunners waren lijstaanvoerder na speelronde vijf, verloren de koppositie even aan Liverpool in speelronde zeventien (na het gelijkspel tegen Chelsea, 0-0), maar heroverden de eerste plaats een week later weer.

Transfers
Manager Arsène Wenger moet deze week wellicht alsnog de transfermarkt op. Mathieu Flamini kreeg tien minuten voor tijd een rode kaart voor een charge op Morgan Schneiderlin en zal voor drie wedstrijden geschorst worden. Daarnaast moest Santi Cazorla het veld verlaten met een blessure. Bovendien zijn Abou Diaby en Theo Walcott al langer afwezig en is Aaron Ramsey later terug dan verwacht.

'We zijn Flamini voor drie wedstrijden kwijt en missen nu Ramsey, maar ik denk daarentegen dat Jack Wilshere weer snel terug zal zijn', aldus Wenger over de afwezigen. Over eventuele transfers bleef hij mysterieus. 'Ik kan op dit moment nog niets vertellen, maar misschien hoop ik dat we snel wel iets kunnen vertellen, want we missen nu een aantal spelers.'