Wiegman schiet in de lach: 'Ik denk dat ik daar wel tevreden over kan zijn'

Reacties

In aanloop naar het EK voor Vrouwen ging het steeds over dat ene woord. Ruthless, oftewel meedogenloos moest de Engelse ploeg zijn van coach Sarina Wiegman. Dat die opdracht niet aan dovemansoren besteed was bleek maandag wel, toen Noorwegen opnieuw een keiharde nederlaag opliep tegen Wiegman.

Wiegman schiet in de lach: 'Ik denk dat ik daar wel tevreden over kan zijn'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
8 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Engeland won de eerste wedstrijd van het EK in eigen land maar nipt, met 1-0 van Oostenrijk. Van een meedogenloze ploeg was toen nog niet bepaald sprake. Maandag was alles anders. Engeland stond al bij rust met 6-0 voor. Uiteindelijk werd het 8-0.

Tijdens de persconferentie werd Wiegman gevraagd wat ze halverwege dacht. 'Wat gebeurt er allemaal!? Noorwegen heeft namelijk gewoon een heel goede ploeg, vooral voorin. Al was ik wel wat verrast dat ze voor rust zo weinig druk zetten', legde de voormalige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen uit.

Vervolgens kreeg ze de vraag of de spelers meedogenloos waren geweest. Even was Wiegman niet meer zo nuchter als bij de antwoorden daarvoor en schoot ze in de lach. 'Ik denk dat ik daar vandaag wel tevreden over kan zijn', stelde ze met gevoel voor understatement.

Dat Engeland ook na rust gas bleef geven deed Wiegman deugd. 'We bleven gaan, als team. Ze vervulden allemaal hun taak. Dat was onze kracht.'

Uiteindelijk werd het dus 8-0, de hoogste uitslag ooit op een EK voor vrouwen. En dat terwijl Wiegman vorig jaar in aanloop naar de Olympische Spelen Noorwegen ook al vernederd had. Toen wonnen de Oranje Leeuwinnen met 7-0. 'Onze sterke punten kwamen tot uiting en hun zwakke punten konden we blootleggen, maar de volgende keer zal het heel anders zijn', beloofde Wiegman. 'Ik had zeker niet verwacht dat het 8-0 zou worden.'

Wiegman kon nog niet zeggen of ze vrijdag in het laatste groepsduel, als Noord-Ierland de tegenstander is, speelsters zal sparen. Wel erkende ze dat Engeland een statement afgegeven heeft aan de concurrenten. In de volgende ronde wacht waarschijnlijk Duitsland of Spanje als opponent. 'Natuurlijk zullen ze hiervan onder de indruk zijn, maar het zegt lang niet alles. Wij kunnen ook nog heel wat tegenstand verwachten. Ik heb een paar heel goede ploegen gezien', aldus Wiegman, die zo dus toch weer met een flinke portie Hollandse nuchterheid besloot.

Noord-Ierland
Noord-Ierland
0 - 5
Engeland
Engeland
EK Vrouwen

Stand Groepsfase Groep A EK Vrouwen 2022 England

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
3
0
0
14-0
+14
9
2
Oostenrijk
3
2
0
1
3-1
+2
6
3
Noorwegen
3
1
0
2
4-10
-6
3
4
Noord-Ierland
3
0
0
3
1-11
-10
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.