Recordavond op Old Trafford: Wiegman begint goed aan volgende EK-missie

Reacties

Sarina Wiegman heeft de openingswedstrijd van het EK woensdag gewonnen. De Engelse vrouwen waren op een volgepakt Old Trafford te sterk voor Oostenrijk.

Recordavond op Old Trafford: Wiegman begint goed aan volgende EK-missie
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

De Lionesses kenden een uitstekende aanloop naar het EK in eigen land. Zo was de ploeg van Wiegman eind juni nog met liefst 5-1 te sterk voor Nederland. De Engelsen zijn sowieso op schot sinds de komst van de Nederlandse bondscoach: in november werden de dames van Letland nog met 20-0 verslagen.

Logischerwijs werd Engeland vervolgens bestempeld tot één van de favorieten voor het EK. Aan Wiegman de taak om de Lionesses de eerste prijs ooit te bezorgen. In een volgeladen Old Trafford, de 68.871 toeschouwers betekende een record op een EK voor vrouwen, was Oostenrijk de eerste tegenstander.

De bezoekers toonden zich een taaie opponent, maar moesten na ruim een kwartier al wel capituleren. Beth Mead controleerde een bal op de borst en tikte hem langs Manuela Zinsberger. Carina Wenninger probeerde de inzet nog van de lijn te halen, maar uit de beelden bleek dat de bal nét over de lijn was.

De Engelsen gingen vervolgens wel op zoek naar meer, maar Oostenrijk bleef opvallend eenvoudig overeind. Het bleef daardoor spannend voor Wiegman, die de Oostenrijkers in het laatste half uur steeds brutaler zag worden. Toch trok Engeland de 1-0 zege over de streep.

Maandag hervat Engeland het EK in Brighton tegen Noorwegen. Voor de Oranje Leeuwinnen begint het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Zweden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland Vrouwen
Meer over Engeland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.