Miedema effent de weg voor monsterscore Leeuwinnen

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben in de aanloop naar de Olympische Spelen een overtuigende zege geboekt. Vivianne Miedema zette Nederland tegen Noorwegen op het juiste spoor.

Miedema effent de weg voor monsterscore Leeuwinnen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
7 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Na het teleurstellende oefenduel met Italië kwam Nederland tegen Noorwegen beduidend beter voor de dag. De terugkeer van Miedema – ze was afgelopen donderdag licht geblesseerd aan de kant gebleven - bood Oranje de troef om de Noorse vrouwen op de knieën te dwingen.

Miedema had al laten weten zich weinig zorgen te maken over de 1-0 nederlaag tegen Italië. 'Scoren, daar hebben ze mij toch voor?', zei de spits van Arsenal tegen VI. Binnen een kwartier had ze haar punt gemaakt. Op aangeven van Jill Roord opende ze de score.

Na ruim een half uur verdubbelde Sherida Spitse uit een vrije trap de voorsprong. Vroeg in de tweede helft tilden Roord en Dominique Janssen de stand naar 4-0, voordat Miedema met haar tweede van de avond nog een bijdrage leverde aan de monsterscore. Shanice van de Sanden, die Lieke Martens had afgelost, tekende voor de 6-0. Danielle van de Donk tekende voor het slotakkoord.

Op 3 juli staat de uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Afrika op het programma. Het is de laatste test voor de Olympische Spelen in Tokio, waar Nederland in de groepsfase te maken krijgt met Zambia, Brazilië en China. Woensdag maakt bondscoach Sarina Wiegman haar definitieve selectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.