West Bromwich Albion van de hemel in de hel

Reacties

Een pijnlijke samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat West Bromwich Albion-manager Darren Moore enkele uren voordat het doek definitief viel voor zijn club, een prijs in ontvangst nam.

West Bromwich Albion van de hemel in de hel

Moore werd dinsdag gekozen tot Manager van de Maand, nadat hij met – toen nog – de degradatiekandidaat ongeslagen bleef in de maand april. WBA zette een indrukwekkende reeks neer, met onder meer winstpartijen bij Manchester United (0-1) en Newcastle United (0-1). Begin mei werd ook met minimaal verschil gewonnen van Tottenham Hotspur.

Het mocht niet baten. Enkele uren nadat Moore de prijs in ontvangst nam onder toeziend oog van honderden spelers, stafleden en trainers, won Southampton op bezoek bij Swansea City en was degradatie met nog één duel te gaan in de Premier League een feit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het seizoen 2009/10 dwong WBA als runner-up in het Championship promotie af naar de Premier League en sindsdien verbleef de club op het hoogste niveau in Engeland. Sinds de promotie versleet WBA de nodige managers, Tony Pulis bleef sinds het succes in 2010 als langste actief als manager van de club: twee jaar en elf maanden.

WBA gaat ondanks de degradatie voor een goede seizoenafsluiter. Moore heeft in de korte periode dat hij voor de groep stond – in april nam hij het stokje over van Alan Pardew – een geweldige periode gehad. 'Het was allemaal erg gedenkwaardig om eerlijk te zijn. De mentaliteit van iedereen bij de club is geweldig geweest. Niet alleen de spelers en technische staf, ik doel op iedereen rond de club.'

'De spelers hebben alles gedaan wat ik van ze vroeg', gaat Moore verder op de clubwebsite. 'Ze hebben zich heel professioneel opgesteld in de laatste weken. Ze maken zich echt zorgen om de club. Ik wil hard blijven werken voor ze.'

Na de degradatie van WBA zijn twee van de drie degradanten bekend. Hekkensluiter Stoke City kreeg eerder al het slechte nieuws te horen. Huddersfield Town kan Swansea City woensdagavond over de rand duwen, als het minimaal een punt pakt tegen Chelsea is degradatie voor de club uit Wales een feit.

Uit het Championship promoveren in ieder geval kampioen Wolverhampton Wanderers en runner-up Cardiff City. Fulham, Aston Villa, Middlesbrough en Derby County strijden om de laatste ticket voor een promotie naar de Premier League-miljoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.