Wervelwind Sevilla nadert Real na ruime zege op Málaga

Sevilla heeft na een flitsende eerste helft afgerekend met Málaga in de derby van Andalusië. Luciano Vietto was zaterdagavond met twee goals en een assist de grote man bij de ploeg van trainer Jorge Sampaoli.

Sevilla - Málaga 4-1
Sevilla domineerde in het begin van de eerste helft, maar creëerde nog weinig. Na 25 minuten ging het ineens hard. Vietto (foto) kreeg een buitenkansje na een uitstekende pass van Steven N'Zonzi. De spits hoefde alleen nog maar binnen te schieten: 1-0. Drie minuten later zorgde Vietto voor de tweede treffer nadat keeper Denys Boyko een poging van Vitolo niet klemvast had. De spits stond op de goede plaats om in de rebound te scoren.

Sevilla nam geen gas terug en strooide voor rust nog wat extra zout in de wonden van Málaga. Wissam Ben Yedder liet Boyko kansloos met een intikker op aangeven van Gabriel Mercado. In de 35ste minuut zorgde Vitolo voor de 4-0 na een flitsende aanval. Vietto zorgde voor de assist. Trainer Juande Ramos van Málaga zag het met lede ogen aan. De oefenmeester won tussen 2005 en 2007 met Sevilla onder andere de Copa del Rey en de UEFA Cup.

Het was echter niet allemaal hosanna bij Sevilla. Na rust liet de ploeg weinig zien. Verdediger Adil Rami beging na een uur spelen een overtreding en besloot daarna om scheidsrechter Carlos Clos Gómez te vertellen wat hij ervan vond dat hij een gele kaart kreeg. De arbiter deelde direct een tweede gele prent uit en Rami kon douchen. Vervolgens bepaalde Sandro Ramírez de eindstand op 4-1 door een vrije trap fraai in het doel te schieten.

Sevilla passeert Barcelona in ieder geval voor een dag op de ranglijst en staat tweede met 33 punten. De Catalanen, die twee punten minder hebben, komen zondag in actie tegen Espanyol. Koploper Real Madrid heeft 37 punten, maar komt vanwege het WK voor clubs dit jaar niet meer in actie.

Granada - Real Sociedad 0-2
Real Sociedad blijft vijfde in La Liga na de zege bij Granada. De thuisploeg bood weerstand, maar boog na rust voor de Baskische gasten. Invaller Jon Bautista en Joseba Zaldua velden het vonnis over Granada, dat na zestien speelrondes op de negentiende plaats staat met slechts negen punten. Hekkensluiter Osasuna heeft zeven punten en kan bij winst op Deportivo La Coruña zondag over Granada heen klimmen. Sociedad heeft net als Villarreal 29 punten.