Groep H: Sevilla stopt Europa League-abonnement bij Lyon

Sevilla heeft zich dankzij een gelijkspel bij Olympique Lyon geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Juventus stelde door een eenvoudige zege op het puntloze Dinamo Zagreb de groepswinst veilig in Groep H.

Olympique Lyon - Sevilla 0-0
De taak voor Lyon was duidelijk woensdagavond. De Franse nummer zes moest met twee doelpunten verschil winnen van Sevilla om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Die marge had de thuisploeg met iets meer geluk bij rust al kunnen bereiken. Achtereenvolgens Corentin Tolisso en Mathieu Valbuena troffen echter het aluminium achter doelman Sergio Rico. Dat was Vitolo aan de andere kant ook al overkomen.

Ook de tweede helft in Lyon was allerminst saai te noemen. Beide ploegen kregen meerdere mogelijkheden om de score te openen, maar slaagden daar niet in. Na drie keer op rij de Europa League te hebben gewonnen, plaatst Sevilla zich daardoor voor het eerst sinds 2010 voor de knock-outfase van het miljoenenbal. Lyon sluit als nummer drie van Groep H aan in de Europa League.

Juventus - Dinamo Zagreb 2-0
Voor het eerst sinds 10 december 2008 speelde Juventus een Champions League-wedstrijd zonder Gianluigi Buffon. Trainer Massimiliano Allegri gaf zijn 38-jarige doelman rust voor het duel met Dinamo Zagreb en koos voor Neto onder de lat. De Kroaten verloren al hun vijf duels in Groep H en wisten daarin geen een keer te scoren. In Zagreb ging Dinamo op 27 september met 0-4 onderuit tegen De Oude Dame.

In Turijn hield het lelijke eendje van Groep H het ruim een helft vol. Gonzalo Higuaín opende in de 52ste minuut echter de score, door als snelste te reageren op een klutssituatie rond het strafschopgebied van Zagreb. Daniele Rugani zorgde twintig minuten later voor de beslissing door een corner van Miralem Pjanic binnen te knikken bij de eerste paal.

Juventus plaatst zich daardoor overtuigend als groepshoofd van Groep H. Zagreb eindigt de Champions League-campagne met nul punten en nul treffers.