Wervelende Danjuma helpt Bournemouth weer stap dichter naar pot met goud

Reacties

AFC Bournemouth heeft Brentford verslagen in de eerste wedstrijd in de play-offs om promotie in het Championship. Arnaut Danjuma groeide in het Vitality Stadium uit tot matchwinner.

Wervelende Danjuma helpt Bournemouth weer stap dichter naar pot met goud
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 0
Brentford
Brentford

Dat Danjuma de hoofdrol opeiste maandagavond was niet bepaald verrassend. De 24-jarige buitenspeler is al een paar maanden uitstekend in vorm. De tweevoudig Oranje-international scoorde sinds begin maart acht keer in het Championship en gaf in die periode ook nog eens vijf assists. Als beloning daarvoor werd de linksbuiten opgenomen in het Elftal van het Jaar van het Championship en april bleek helemaal een succesvolle maand: Danjuma won de awards voor Speler van de Maand en Goal van de Maand.

Zo tankte Danjuma dus veel vertrouwen op weg naar de play-offs en met Brentford trof Bournemouth wel een lastige tegenstander. De Londenaren waren in de reguliere competitie als derde geëindigd, op vier punten van nummer twee Watford en begonnen dus als favoriet aan de strijd om het derde ticket naar de Premier League.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar volledig in evenwicht aan de Engelse zuidkust. De wedstrijd werd in de 55ste minuut opengebroken door Danjuma. Bournemouth counterde sterk, David Brooks behield het overzicht en gaf de bal perfect mee aan de op snelheid liggende linksbuiten. Danjuma rondde af door de bal met zijn rechter in de verre hoek te schuiven: 1-0.

Die goal was het enige doelpunt van de wedstrijd en kan weleens goud waard zijn in de zenuwslopende fase van het seizoen. Bournemouth speelt zaterdag (13.30 uur) uit tegen Brentford en verdedigt dan de voorsprong. De winnaar van het tweeluik speelt op 29 mei in de finale van de play-offs tegen Barnsley of Swansea City.

157 miljoen euro
Er is in de voorbije jaren veel gezegd en geschreven over de waarde van het Premier League-ticket dat op het spel staat bij het slotstuk van het Championship-seizoen. Volgens Deloitte verdiende Fulham, dat vorig seizoen de winnaar van de finale op Wembley werd, minstens 157 miljoen euro met het winnen van de play-offs om promotie naar de Premier League. De Londenaren keren overigens volgend seizoen weer terug in het Championship, het is de ploeg van manager Scott Parker niet gelukt degradatie te ontlopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.