Wenger rekent op Vela nu ook Adebayor is afgehaakt

Arsène Wenger zit dun in zijn aanvallers de komende weken. Robin van Persie is geschorst voor drie duels in de Premier League voor zijn rode kaart zaterdag tegen Stoke City en Emmanuel Adebayor heeft in diezelfde wedstrijd een enkelblessure opgelopen die hem drie weken uit de roulatie houdt.

Wenger rekent op Vela nu ook Adebayor is afgehaakt

Adebayor kreeg een flinke trap van Ryan Shawcross. Wenger maakte zich erg kwaad over het in zijn ogen veel te harde spel van Stoke. De aanvaller van Arsenal mist in drie weken mogelijk zes duels, waaronder die tegen Manchester United en Chelsea.

De afwezigheid van Van Persie en Adebayor houdt in dat de jonge Mexicaan Carlos Vela (foto) waarschijnlijk veel speeltijd krijgt. 'Hij is een van onze antwoorden op het ontbreken van die twee', zinspeelde Wenger op een belangrijke rol voor Vela.

'Carlos is een buitengewoon goede afmaker en wordt een echte topscorer. Hij is negentien jaar oud en speelt bij een topclub. Naar onze mening hoeft hij zich niet verder te verbeteren op het gebied van afronden of technische vaardigheid. Het enige waar hij aan moet wennen is de fysieke kant van het Engelse voetbal.'

Vela speelde dit seizoen acht wedstrijden in het shirt van Arsenal en scoorde drie keer. In de Mexicaanse nationale ploeg staat hij op vier treffers in twaalf interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen