Wenger keihard aangepakt na afgang in München

Reacties

Arsène Wenger is zwaar onder vuur komen te liggen na de wanvertoning van zijn Arsenal op bezoek bij Bayern München. Er wordt hardop getwijfeld aan zijn toekomst als manager.

Wenger keihard aangepakt na afgang in München

Martin Keown, die jarenlang onder Wenger werkte, sprak harde woorden op BT Sport. 'We zijn op een punt aangekomen waarop Wenger tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden. De twintig jaar van zijn leven die hij in Arsenal heeft gestoken staan op het spel', aldus de ex-verdediger. 'Dit is een absoluut dieptepunt voor Wenger en maakt het waarschijnlijk dat de club aan het einde van dit seizoen van manager zal wisselen.' Het contract van Wenger loopt dan namelijk af.

'Ik heb medelijden met hem, want dit is beschamend aan het worden. Zo erg als nu is het voor Wenger nog nooit geweest', ging Keown verder. Rio Ferdinand, voormalig speler van Manchester United, sprak ook over medelijden met Wenger. 'Het zou toch triest zijn als zijn carrière op deze manier herinnerd wordt. Arsenal toonde vanavond geen enkel karakter, dat is wat me vooral zorgen baarde.'

Wenger
De hoofdpersoon in kwestie oogde volgens journalisten ter plaatse 'gebroken' en 'totaal gedesillusioneerd' na de oorwassing door toedoen van Bayern München. Hij beantwoordde op de persconferentie slechts een handjevol vragen, waarna hij de aftocht blies. Eerder had hij wel diverse televisiestations te woord gestaan.

'Dit is een shock, de laatste 25 minuten waren een nachtmerrie', waren zijn woorden. 'Ik ga niet naar smoesjes zoeken, alles ging verkeerd.' De vraag of dit het dieptepunt van zijn carrière is, ging Wenger uit de weg. 'Het gaat er niet om hoe ik me voel, het gaat er om hoe we ons hiervan herpakken met het oog op de volgende wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.