Wenger hekelt regelgeving UEFA

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger is allesbehalve blij dat hij in de Europa League geen beroep kan doen op aanwinst Pierre-Emerick Aubameyang. De Fransman klaagt voorafgaande aan het duel met Östersunds.

Wenger hekelt regelgeving UEFA

Aubameyang werd deze winter voor ruim zestig miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund, maar omdat de Gabonees onder contract stond toen de Duitse club zich plaatste voor de knock-outfase van de Europa League, kan Arsenal de spits niet inzetten in dat toernooi. Belachelijk, vindt Wenger. 'Ik weet zeker dat alle clubs willen dat deze regel verdwijnt.'

'Als je kijkt naar de transferbedragen die deze dagen uitgegeven worden middenin een seizoen, is het totaal niet logisch dat voetballers daarna niet kunnen spelen voor hun nieuwe club.' Henrikh Mkhitaryan, een andere nieuweling die Wenger sinds deze winter tot zijn beschikking heeft, kan wel uitkomen in de Europa League. De Armeniër kwam over van Manchester United, dat nog actief is in de Champions League.

Arsenal moet de pijlen dit seizoen richten op de Europa League, aangezien de club in de competitie al op ruime achterstand staat van de topvijf. Het is maar de vraag of The Gunners via de Premier League Champions League-voetbal af kunnen dwingen.

Via de Europa League lijkt Arsenal de snelste weg richting het miljardenbal te kunnen vinden, maar heeft voor het eerste duel in de zestiende finale van het toernooi een spitsenprobleem. Aubameyang is dus niet inzetbaar, terwijl Alexandre Lacazette de komende weken buitenspel staat na een knieoperatie. Verwacht wordt dat Danny Welbeck zijn opwachting maakt als Arsenal donderdag aantreedt in Zweden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.