Wellenreuther maakt indruk bij Feyenoord ondanks exit: 'Een geweldige keeper'

Reacties

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League na strafschoppen. Desondanks maakte keeper Timon Wellenreuther een uitstekende indruk in het doel van de Rotterdammers en voorkwam hij in de verlenging al een goal van Romelu Lukaku.

Wellenreuther maakt indruk bij Feyenoord ondanks exit: 'Een geweldige keeper'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Wat een fantastische redding', was de lovende reactie van Kenneth Perez bij ESPN op de save op de inzet van Romelu Lukaku, vlak voor de strafschoppenreeks. 'Dit is bizar. Je moet in de herhaling zien hoe knap deze redding is. In de herhaling zie je dat dit het uiterste van zijn vingers is.'

'Dit is te vergelijken met de redding in de Arena tegen Ajax vorig seizoen', vervolgde de Deen. Waar die cruciale redding vaak genoemd wordt als een van de redenen van de titel vorig seizoen, blijft Feyenoord ditmaal echter met lege handen achter, waardoor de vergelijking niet helemaal opgaat.

Ook collega-analist Kees Kwakman was onder de indruk van de verrichtingen van sluitpost op bezoek in Rome. Bij de eerste penalty van Leandro Paredes zat de goalie, die de pingel van Lukaku stopte, ook in de buurt. 'Hij zat vol in de goede hoek, maar die was laag in de hoek geschoten in het zijnet. Kansloos.'

Bij Veronica werd eveneens de laatste redding besproken van de Duitse sluitpost in de tweede verlenging. 'De bal komt kort onder de keeper. Echt een geweldige reactie', vond Wim Kieft over Wellenreuther. 'Hij is een geweldige keeper. Hij bestrijkt de hele zestienmeter, hij domineert. Ik heb zomaar het gevoel dat hij het geweldig gaat doen in de penaltyserie.' Daarin pakte Wellenreuther alleen de inzet van Lukaku ('Daar zat hij goed bij', aldus Kieft), maar dat was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken voor Feyenoord.

Over de vraag of de Rotterdammers zonder Justin Bijlow en Gernot Trauner wel minder goed zijn, gezien de prestaties van Wellenreuther en Thomas Beelen, was enige twijfel in de studio. Kees Jansma: 'Dat is het gekke aan Feyenoord. Ook als het minder goed draait, hebben ze een heel volwassen team. Ze zijn lastig te kloppen en dat blijkt ook wel hier tegen een heel behoorlijk AS Roma.' Uiteindelijk waren de Romeinen te sterk voor de Rotterdammers na strafschoppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wieffer
Ook Mats Wieffer was onder de indruk van de verrichtingen van de doelman, zo liet hij weten bij Veronca. 'Timon pakt een wereldbal vlak voor tijd en dan komt het aan op penalty's', zei Wieffer over de keeper van Feyenoord, die goed keepte bij de stafschoppen, ondanks dat hij maar een bal stopte. Wieffer: 'Maar zij namen de penalty's heel goed. De eerste bal gaat een milimeter langs de paal, niet te houden. Timon zat bijna overal goed bij.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer T. Wellenreuther
Meer over T. Wellenreuther
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.