Welke spits en welke linksback: De Boer bespreekt gevoelige keuzes

Reacties

Frank de Boer heeft op weg naar de tweede EK-wedstrijd uitgelegd waarom hij voor Wout Weghorst en Patrick van Aanholt heeft gekozen. Het ligt voor de hand dat de twee tegen Oostenrijk opnieuw starten ten koste van Luuk de Jong en Owen Wijndal.

Welke spits en welke linksback: De Boer bespreekt gevoelige keuzes
© Pro Shots

De Boer werd tijdens zijn persconferentie voorgelegd dat het toch opmerkelijk is dat Weghorst nu behoorlijk zeker van zijn plek lijkt, terwijl de spits van VfL Wolfsburg tot en met de interlandperiode van maart niet eens werd opgeroepen door de bondscoach. In de voorbije drie interlands is Weghorst telkens gestart en zat Luuk de Jong op de bank.

'Het is heel simpel: ik wilde in het begin niet teveel wisselen in de selectie. Het gevoel in de selectie was gewoon heel goed en dan ga je op dat moment door met jongens die ervoor gezorgd hebben dat je gekwalificeerd bent voor het EK. Nu mag ik meer mensen meenemen en kan ik Wout die ruimte geven. Ik heb ook tegen Luuk gezegd dat ik nu even voor Wout ga, omdat ik vind dat hij heeft laten zien. Dat heb ik eerlijk gezegd tegen Luuk. Ik weet wat ik aan hem heb, maar ik wil Wout zien. Die heeft het ook verdiend met zijn goals in de Bundesliga, tegen goede tegenstanders', aldus de bondscoach over de spitsenkwestie.

Van Aanholt
Een verrassende keuze van De Boer voor de met 3-2 gewonnen openingswedstrijd tegen Oekraïne was het opstellen van Patrick van Aanholt. Laatstgenoemde was voor de EK-start slechts één keer in een interland onder De Boer begonnen en Owen Wijndal leek de voorkeur te krijgen voor de rol van aanvallende vleugelverdediger op links. De bondscoach was woensdagmiddag eerlijk over het passeren van Wijndal.

De Boer: 'Ik vind dat Patrick er op dit moment beter voor staat. Ik had een reden om dat te wisselen, maar nu zie ik Owen ook weer vooruitgaan. Het is gewoon een gezonde concurrentiestrijd. Bij mij is het ook zo: ik zal je niet zomaar bij het eerste beste moment laten zakken. Het ging over een iets langere periode, dat ik dacht hee, ik heb iets anders nodig op dit moment. Dat heb ik ook gezegd tegen Owen. Hij zal zeker nog zijn minuten maken en moet het mij moeilijk maken. Maar op dit moment staat Patrick er gewoon goed voor.'

Lees hier ons speciale liveblog over de vooruitblik van Frank de Boer op de wedstrijd tegen Oostenrijk, die donderdag om 21.00 uur start in de Johan Cruijff Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.