Weghorst weer goud waard, beroerde dag Huntelaar en co

Reacties

VfL Wolfsburg heeft zich zaterdag op het Bundesliga-podium gehandhaafd dankzij Wout Weghorst. Voor Schalke 04 was het een slechte dag.

Weghorst weer goud waard, beroerde dag Huntelaar en co
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
0 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Na de kleine zege van Bayern München op Hertha BSC was het zaak voor RB Leipzig om niet nog meer terrein prijs te geven op de Beierse koploper. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann had moeite om Schalke 04 snel op de knieën te krijgen. Op slag van rust werd de ban gebroken door een kopbal van Nordi Mukiele. De gastheren, die aantraden zonder de met kuitklachten kampende Klaas-Jan Huntelaar, hielden lang zicht op een positief resultaat.

Marcel Sabitzer deelde in de 73ste minuut de genadeklap uit aan Die Königsblauen, die een andere tegenslag incasseerden in de strijd om handhaving. Door de zege van concurrent FSV Mainz is de laatste plaats steviger in handen gekomen van Schalke. Door de overwinning verkleinde Leipzig, dat via Willi Orban in de slotfase de zege extra glans gaf, het gat tot Bayern tot zeven punten.

SC Freiburg
SC Freiburg
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Twee zeges, waaronder een benauwde bekerwinst tegen SC Paderborn, hadden de druk wat weggenomen bij trainer Edin Terzic. Een volgende succes bleek echter te hoog gegrepen voor Borussia Dortmund. SC Freiburg legde in de tweede helft in een tijdsbestek van zeven minuten de gasten op de pijnbank. Na de 1-0 van Woo-Yeong Weong beleefde doelman Marwin Hitz een moment om snel te vergeten. De twee doelpunten dwongen BVB tot een inhaalrace. Invaller Youssouf Moukoko zorgde met de aansluitingstreffer voor een spannend laatste kwartier, waarin Dortmund er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

FC Augsburg - VfL Wolfsburg was ook het duel van de Nederlanders Jeffrey Gouweleeuw en Wout Weghorst. De verdediger moest zijn meerdere erkennen in de aanvaller, die na ruim een half uur met een fraaie stift een counter een mooi sluitstuk gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zijn negentiende treffer van het seizoen in alle competities kreeg Weghorst - eerder deze week matchwinner in het bekerduel met Schalke - na bijna een uur ook nog een assist op zijn naam. Via de spits kwam de bal voor de voet van Ridle Baku; 0-2. Wolfsburg handhaafde zich door de zege op de derde plaats.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
5 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Bayer Leverkusen was na de blamerende bekeruitschakeling op zoek naar revanche. Een succes tegen VfB Stuttgart zou ook een welkom einde aan de reeks tegenvallende resultaten in de Bundesliga zijn. De ploeg van trainer Peter Bosz was na een half uur hard op weg die missie tot een goede einde te brengen. Kerem Demirbay legde met twee goals de basis voor de overwinning.

Stuttgart mocht van geluk spreken dat na de eerste 45 minuten de schade beperkt was gebleven tot twee tegengoals. Leverkusen, waar Daley Sinkgraven aan de aftrap stond, herstelde snel na de aansluitingstreffer van Sasa Kalajdzic de marge via Leon Bailey. Florian Wirtz en Demaray Gray zorgden voor meer geruststelling bij Bosz en co, die klommen naar de vierde plaats

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
1 - 0
Union Berlin
Union Berlin

FSV Mainz 05 heeft in de strijd tegen degradatie een welkome zege geboekt. Union Berlin sneed zichzelf in de vingers. In de eerste helft kon Moussa Niakhate uit een strafschop de score openen voor de thuisploeg, die kort na rust zag hoe de gasten tot een tiental werden gereduceerd na de tweede gele kaart voor Nico Schlotterbeck. Met een man meer sleepte de ploeg van basisklant Jeremiah St. Juste en bankzitter Jean-Paul Boëtius de punten over de eindstreep.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.