Bayern met goed gevoel van Berlijnse sneeuw naar Qatarese zon

Reacties

Bayern München heeft vrijdag de vijftiende zege van het Bundesliga-seizoen geboekt. Een zeldzame misser van Robert Lewandowski bleef tegen Hertha BSC zonder gevolgen.

Bayern met goed gevoel van Berlijnse sneeuw naar Qatarese zon
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Het Bundesliga-duel in de Duitse hoofdstad was ook een generale repetitie voor Bayern München, dat komende week in Qatar de jacht opent op de zesde prijs in acht maanden tijd. Maandag treedt de Beierse grootmacht in de halve finale van de strijd om de Wereldbeker voor Clubs aan tegen Al Ahly.

Het duel met Hertha BSC leek voor Bayern na tien minuten de gewenste start te krijgen. Doelman Rune Jarstein haalde Leroy Sané onderuit en moest die actie bekopen met een strafschop. De goalie herstelde zijn fout door de strafschop van Lewandowski te stoppen. Voor de Poolse goalgetter was het een zeer zeldzame misser. In zijn carrière had hij slechts vijf keer eerder gefaald vanaf de stip, tegenover 58 benutte penalty's.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De zeldzame misser had geen gevolgen voor het resultaat van Bayern. Halverwege de eerste helft zette Kingsley Coman de Beierse gasten op voorsprong. De goal van de Franse aanvaller was de voorbode van het volgende Bayern-succes.

Hertha BSC, waar voor de Nederlanders geen plaats op de bank was weggelegd, was niet bij machte om in de sneeuw de gasten in verlegenheid te brengen. Ook de entree van nieuwkomer Sami Khedira bood geen soelaas voor De Oude Dame, waar Matheus Cunha in de slotfase een uitgelezen kans op de gelijkmaker onbenut liet. Door de nederlaag blijft Hertha in de problemen. Bayern vergrootte de marge op de nummer twee RB Leipzig tot tien punten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.