Blamerende beker-exit voor Bosz en co

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zich geblameerd in de strijd om DFB Pokal. Het kleine RW Essen hield de ploeg van Peter Bosz uit de kwartfinale.

Blamerende beker-exit voor Bosz en co
© Pro Shots
Rot-Weiss Essen
Rot-Weiss Essen
nv
2 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

RW Essen had in de vorige rondes Arminia Bielefeld en Fortuna Düsseldorf ernstig in verlegenheid gebracht. Leverkusen-trainer Peter Bosz was dan ook gewaarschuwd voor de stuntploeg uit de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland. De laatste resultaten in de Bundesliga lieten ook weinig ruimte voor het vooruitzicht van een zorgeloze bekeravond.

Bosz liet het na zijn basisploeg compleet op de schop te nemen. 'We willen de volgende ronde halen en daarvoor moeten we die spelers kiezen die ons het meest daarbij helpen', zei de Nederlander, die Fosu-Mensah aan de aftrap liet komen.

In de eerste helft vertaalde het kwaliteitsverschil zich in een overwicht en een flink aantal kansen voor Leverkusen. Het breken van de ban liet op zich wachten. Ondanks een stortvloed aan kansen hield Essen-doelman Daniel Davari ook in de tweede helft een Bayer-treffer in de weg. Vier keer bood het aluminium een helpende hand.

In Essen moest er een verlenging aan te pas komen om uit te wijzen wie zich als eerste plaatste voor de kwartfinale. Leon Bailey wees Leverkusen in de 105de minuut de weg naar de laatste acht. Oguzhan Kefkir zorgde in de 108ste minuut voor nieuwe hoop bij de thuisploeg, die kort voor het laatste fluitsignaal zelfs brutaal een voorsprong nam. Met zijn goal schreef Simon Engelmann historie voor RW Essen en bezorgde hij de Bosz Babes een extreme blamage.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.