Goudhaantje Weghorst hoeft niet lang te treuren om gemiste strafschop

Schalke 04 kan zich volledig op zijn degradatiestrijd in de Bundesliga gaan richten. Wout Weghorst schoot de laagvlieger woensdagavond uit het Duitse bekertoernooi, al ging dat voor de spits met meer moeite dan gepland.

VfL Wolfsburg
1 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Weghorst hoopte woensdag Klaas-Jan Huntelaar te treffen in het toernooi om de DFB Pokal, maar de spits van Schalke 04 ontbrak vanwege kuitproblemen. Weghorst was daardoor de enige Nederlander op het veld en hij zette Wolfsburg kort voor rust op voorsprong. De spits zag zijn strafschop gekeerd worden door Schalke-doelman Ralf Fährmann, maar scoorde uit de rebound alsnog.

Voor Weghorst betekende dit zijn achttiende goal van het seizoen, waarmee hij nog twee doelpunten van zijn totaal van het afgelopen voetbaljaar verwijderd is. Zijn treffer van woensdag was goed voor een plek in de volgende ronde, al was dat ook zeker te danken aan doelman Koen Casteels. Hij hield Wolfsburg in de tweede helft op de been, met een aantal uitstekende reddingen, en deelde zo de glansrol met Weghorst.

RB Leipzig
RB Leipzig
4 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

RB Leipzig maakte geen fout tegen VfL Bochum, de nummer twee van de 2. Bundesliga, en stond bij rust al op de beslissende 2-0 voorsprong. Dat was te danken aan Marcel Sabitzer: de Oostenrijker was in de eerste helft goed voor een assist en een doelpunt (benutte penalty). Na rust greep Yussuf Poulsen met twee goals de hoofdrol. Justin Kluivert kwam aan de kant van Leipzig niet in actie.