Wout Weghorst heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de winst van VfL Wolfsburg op SC Freiburg. De Nederlander maakte alweer zijn dertiende goal van het Bundesliga-seizoen.

VfL Wolfsburg
3 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Door spierklachten moest Wout Weghorst deze week enkele trainingen aan zich voorbij laten gaan, maar de Nederlander was weer op tijd fit voor het thuisduel met SC Freiburg en dat bleek een fijne opsteker voor VfL Wolfsburg. Met zijn dertiende goal van het seizoen gooide de Nederlander al voor rust de wedstrijd op slot (zie video onder).

Het was na 21 minuten John Brooks die de score opende voor de thuisploeg, waarna het Weghorst was die de spotlights weer op zich gericht kreeg. Met vijf goals in de laatste zes wedstrijden (in alle competities) steekt de 28-jarige spits wederom in een uitstekende vorm en ook zijn goal was er weer eentje van een klinische afmaker. Met dertien goals (in negentien wedstrijden) heeft Weghorst nog maar drie spelers boven zich op de topscorerslijst van de Bundesliga: Robert Lewandowski (24 goals), André Silva (16 goals) en Erling Haaland (14 goals).

Lang leek de 2-0 van Weghorst ook de eindstand te worden, maar vijf minuten voor tijd maakte Yannick Gerhardt er ook nog 3-0 van. Guus Til zag het allemaal met lede ogen aan vanaf de bank. De voormalig AZ-middenvelder bleef de hele wedstrijd ongebruikt en blijft zodoende steken op slechts negentien speelminuten in de Bundesliga sinds zijn overstap van Spartak Moskou naar SC Freiburg.