Weghorst meteen op dreef bij ruime Europese zege Wolfsburg

Reacties

Wout Weghorst is het nieuwe Europese seizoen uitstekend begonnen met VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits hielp zijn ploeg met twee goals aan een ruime zege tegen het Albanese Kukësi in de tweede voorronde van de Europa League. 

Weghorst meteen op dreef bij ruime Europese zege Wolfsburg
© Pro Shots
Kukësi
Kukësi
0 - 4
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg speelde afgelopen weekend al in het toernooi om de DFB-Pokal tegen FC Fürstenwalde. Hoewel er met 1-4 werd gewonnen, scoorde Weghorst niet in dat duel. Iets wat donderdagavond in het eerste Europese duel van het seizoen wél lukte. Slechts 21 minuten had de Nederlandse spits nodig om de 0-1 op het scorebord te zetten in Albanië.

Het was de aanzet tot een relatief gemakkelijke avond in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Maxence Lacroix, de verdediger die afgelopen zomer voor vijf miljoen euro werd overgenomen van Sochaux, maakte er na een half uur al snel 0-2 van en daarmee leek de wedstrijd snel beslist. Toch kreeg Kukësi nog wel een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. Eduard Rroca mocht een strafschop nemen, maar zag zijn poging knap gekeerd worden door Wolfsburg-doelman Koen Casteels. Het bleef zodoende 0-2.

Die stand bleef het scorebord sieren tot de 74ste minuut. Toen was het namelijk wederom Weghorst die het net liet trillen. Na een voorzet van Renato Steffen wipte de Nederlander de bal prachtig over de Kukësi-doelman heen en daarmee maakte hij er 0-3 van. De Nederlander had daarmee een groot aandeel in de plaatsing voor de derde voorronde van de Europa League, waarin een uitduel met FK Desna Chernihiv uit Oekraïne wacht.

Het slotakkoord was uiteindelijk nog voor Admir Mehmedi. Na een fraaie combinatie met Xaver Schlager zorgde hij voor de 0-4 eindstand. 

Bekijk hier alle uitslagen in de tweede voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.