Weghorst gaat in op opmerkelijke rol bij United en baalt van gemiste kans

Reacties

Wout Weghorst heeft genoten van zijn allereerste wedstrijd in Camp Nou. Op bezoek bij Barcelona speelde de dertigjarige spits van Manchester United in een voor hem ongebruikelijke rol op het middenveld om de opbouw van de Catalanen zoveel mogelijk te verstoren.

Weghorst gaat in op opmerkelijke rol bij United en baalt van gemiste kans
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Manchester United
Manchester United

En zo had Weghorst een aandeel in een enerverende wedstrijd tussen twee Europese grootmachten. 'Dit was een potje op hoog niveau', reageerde de international, die na afloop bij ESPN inging op zijn opmerkelijke rol. De 1 meter 97 lange aanvaller speelde namelijk in de rug van Marcus Rashford, die de positie in de spits innam. 'Vorige week ben ik gedurende de wedstrijd voor het eerst op die positie gekomen in het laatste half uur. Ik denk dat hij (Erik ten Hag, red.) tevreden was, want ik hoorde dat ik op het middenveld zou gaan spelen', zei Weghorst met een veelzeggende glimlach.

Met zijn loopvermogen moest Weghorst proberen om collega-international Frenkie de Jong en de andere middenvelders van Barcelona zo veel mogelijk voor de voeten te lopen. 'Zij zijn heel belangrijk voor hun om het spel te verleggen, mijn taak was om hen continu voor de voeten te lopen en irritant te zijn daar zodat zij niet in hun spel komen en kunnen spelen zoals ze dat het liefst doen. En om aanvallend vanuit de tweede lijn mijn diepteacties te kunnen maken, omdat ze daarin kwetsbaar zijn. Dat zag je de eerste helft', doelde hij op zijn grote kans.

Weghorst kwam in de eerste helft oog in oog met Marc-André ter Stegen, maar kreeg de bal niet langs de doelman van Barcelona. Uiteraard baalde hij van zijn gemiste kans. 'Dan moet je jezelf belonen, dat is jammer. Je weet je altijd een moment krijgt. Die moet er gewoon in, dat is doodzonde', aldus Weghorst, die desondanks genoot in Camp Nou. 'Ik was er nog nooit geweest, ik wilde hier alleen komen als ik ook mocht voetballen. Het was een speciale dag, ik heb er wel van genoten, het was mooi', sloot Weghorst af met een glimlach op zijn gezicht. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.