Weghorst en blunderende Baumann houden hoop Wolfsburg levend

Wout Weghorst is zondag belangrijk geweest voor VfL Wolfsburg in de strijd om een ticket voor de Europa League. De spits scoorde twee keer tegen 1899 Hoffenheim; bij zijn eerste goal mocht Weghorst de blunderende Oliver Baumann dankbaar zijn. Hij gaat een slapeloze nacht tegemoet.

1899 Hoffenheim
1 - 4
VfL Wolfsburg

Baumann is de doelman van Hoffenheim en was vijf minuten voor rust kansloos bij de treffer van William. De Braziliaan scoorde met een fraai schot in de verre hoek. Dit doelpunt betekende de 1-1, want in de negende minuut had Ádám Szalai met een intikker de score geopend. Een gemiste penalty van Andrej Kramaric betekende kort hierna dat Hoffenheim Wolfsburg in de wedstrijd hield.

Kramaric vreesde uit te groeien tot de schlemiel van de dag, maar die rol was toch echt voor doelman Baumann. Twintig minuten voor tijd kon hij bij de eerste paal een ongevaarlijke kopbal van Weghorst simpel vangen. Baumann ging echter in de fout en tikte de bal via de paal in zijn doel. Zo maakte Weghorst met meer geluk dan wijsheid zijn dertiende competitiegoal van dit seizoen.

Vanaf de bank zag Joshua Brenet hoe zijn ploeg Hoffenheim in het restant op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel echter niet en een paar minuten voor tijd zorgde Maximilian Arnold voor de 1-3. Ook bij dit doelpunt zag Baumann er erg slecht uit: de keeper reageerde niet op de juiste manier op het schot van Arnold in de korte hoek. Aan de 1-4, een intikker van Weghorst na een scherpe voorzet van Arnold, had Baumann geen schuld.

Door de fouten van Baumann en de doelpunten van Weghorst schrijft Wolfsburg drie belangrijke punten bij in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van Bruno Labbadia staat nu achtste in de Bundesliga en moeten bij de eerste zeven eindigen om Europa in te gaan. De achterstand op Hoffenheim, nu nog de nummer zeven van de ranglijst, bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan één punt.