Weggegeven Ziyech-shirt te koop gezet, Van Basten op wenken bediend

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Weggegeven Ziyech-shirt te koop gezet, Van Basten op wenken bediend
© Pro Shots

• Zou het echt zo zijn? Het shirt dat Hakim Ziyech droeg tijdens Lille-Ajax is te koop aangeboden op de veilingwebsite Ebay. De spelmaker van Ajax gaf het shirt na de wedstrijd juist aan de vader van een jongen die tijdens het duel het veld betrad om Ziyech een knuffel te geven. Het hoogste bod is woensdagavond al ruim 1.100 euro.

• Bij de presentatie van zijn autobiografie Basta verscheen Marco van Basten ook voor de camera van VI. De voormalig topspits vertelde dat hij het jammer vond dat hij niet genoemd werd in het liedje 'Het land van' van Lange Frans en Baas B., maar Abe Lenstra wel. Baas B. begrijpt dat ergens wel en komt Van Basten tegemoet.

Van Basten: 'Ik had Cristiano Ronaldo-achtige cijfers kunnen halen'

'In een eigen huis zou ik moeten schoonmaken en dat wil ik niet. Ik zou moeten strijken en ik weet niet hoe dat moet. Ik zou zelf moeten koken en dan zou ik elke dag eieren met worst eten, want dat is het enige dat ik kan maken. Nee, ik zou heel ongelukkig zijn in een huis voor mezelf. Ik woonde in een geweldig appartement in een heerlijk hotel. Ik had er alles.'
José Mourinho keert woensdag met Tottenham Hotspur terug bij Manchester United, de club waar hij een jaar geleden ontslagen werd. In zijn tijd bij de Engelse recordkampioen woonde The Special One in een hotel. Er werd gesuggereerd dat dit Mourinho erg ongelukkig maakte, maar niets blijkt minder waar.

Matthijs de Ligt is na een moeizame start al een tijdje niet meer uit het Nederlands elftal weg te denken. Het was Danny Blind die de inmiddels twintigjarige verdediger al op zeventienjarige leeftijd liet debuteren. Na het winnen van de Kopa Trophy, de prijs voor het grootste talent van Europa, kreeg Blind van France Football de kans om De Ligt een vraag te stellen. De voormalig bondscoach wilde graag weten of De Ligt verrast was door de uitnodiging.

'Op het moment dat ik het hoorde, zat ik te ontbijten bij Ajax', vertelt De Ligt. 'De trainer (Peter Bosz, red.) kwam naar me toe en vertelde me dat ik geselecteerd was voor Oranje. Ik dacht dat hij een grapje maakte, dus ik ging eerst op internet kijken of het echt waar was. Daar zag ik dat ik bij Oranje zat. Mijn telefoon ontplofte vervolgens. Ik was wel verrast, ik had niet verwacht dat ik al op zo'n jonge leeftijd uitgenodigd zou worden. Maar ik was er klaar voor.'

Manchester City won dinsdag met 1-4 van Burnley en vierde na afloop feest in de kleedkamer. Dat gebeurde in het donker, want het licht op Turf Moor viel uit. De spelersgroep bewees de songtekst van Oasis' hit Wonderwall prima te kennen. Het zal Noel Gallagher, een groot City-fan, goed doen.

Pep Guardiola was na de zege bij Burnley in de war en dacht even dat hij weer bij Bayern München werkte.

• PEC Zwolle verloor zondag met 1-0 van Feyenoord, maar kreeg kort voor tijd nog een goede mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te brengen, met een vrije trap op een gevaarlijke plek. Gustavo Hamer pakte de bal op, maar Thomas Lam en Vito van Crooij wilden het ook wel proberen. In De Kuip speelden zij tot de verbazing van PEC-coach John Stegeman een spelletje 'steen, papier, schaar'.

Bijzonder gedrag, noemt Stegeman het in De Stentor. 'Ik begrijp er niets van, de afspraken zijn helder. Ik heb de spelers er op aangesproken en ze hebben gezegd dat het niet meer zal voorkomen', aldus de coach. 'Gustavo is de aangewezen speler om die vrije trappen te nemen. Gelukkig hield hij voet bij stuk en nam hij de vrije trap ook.'

• De Ballon d'Or ging maandag naar Lionel Messi, maar had eigenlijk naar Trent Alexander-Arnold moeten gaan. Dat is althans de mening van Hafiz Marikar, een journalist uit Sri Lanka die namens Daily News zijn stem mocht uitbrengen. Marikar zette de jonge rechtsback van Liverpool op één en schaarde Messi, Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo niet eens bij de beste vijf. Alexander-Arnold eindigde overigens als negentiende in de verkiezing.

• 4 december is een dag waar Luis Suárez met veel plezier aan terugdenkt. Vandaag zes jaar geleden was de spits in het shirt van Liverpool de absolute beul van Norwich City, door vier keer te scoren én een assist op Raheem Sterling te leveren (5-1). Norwich is sowieso blij dat Suárez inmiddels alweer een tijdje niet meer in Engeland speelt: de Uruguayaan scoorde in vijf duels in totaal liefst twaalf keer tegen The Canaries.

• Vandaag dertien jaar geleden werd er ook een tijdperk afgesloten. Ronaldo maakte in het shirt van Real Madrid zijn laatste doelpunt in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.