Weergaloze Peña zorgt tegen Willem II voor volgend feest in Emmen-bastion

FC Emmen dendert vrolijk door in thuiswedstrijden. Mede dankzij een geweldige reactie na de gelijkmaker van Pol Llonch moest zaterdagavond ook Willem II eraan geloven. Sergio Peña was de absolute uitblinker.

FC Emmen
FC Emmen
4 - 2
Willem II
Willem II

Emmen haalt dit seizoen vrijwel al zijn punten in het eigen stadion en is door de ongelooflijke vorm in De Oude Meerdijk hard op weg om zich voor het tweede seizoen op rij veilig te spelen. De ploeg van Dick Lukkien staat nu op 29 punten en heeft 26 van die punten gepakt in thuiswedstrijden. Alleen Ajax haalde dit seizoen nog meer punten op vertrouwde grond, met de opmerking dat Emmen een thuiswedstrijd meer heeft gespeeld dan PSV, AZ en Feyenoord.

Club: Thuiswedstrijden: Punten:
01. Ajax 12 33
02. FC Emmen 12 26
03. PSV 11 26
04. AZ 11 25
05. Feyenoord 11 24

In de wedstrijd tegen Willem II was Peña met drie assists én een goal de grote man bij Emmen en werd het spektakel geleverd in de tweede helft, met onder meer drie doelpunten in drie minuten tijd. De score werd in de twintigste minuut geopend door Miguel Araujo, die uit een hoekschop van zijn landgenoot binnenkopte, en Lonch maakte een klein kwartier in de tweede helft na een fraaie Willem II-combinatie de gelijkmaker. Lang konden de Tilburgers hier niet van genieten.

Direct na het doelpunt van Llonch sloeg Emmen in twee minuten tijd twee keer toe. Michael de Leeuw herstelde op aangeven van Peña de voorsprong van de thuisploeg en Luka Adzic luisterde zijn debuut op met de 3-1. Het werd weer spannend na een benutte strafschop van Mike Trésor Ndayishimiye, een kleine twintig minuten voor tijd, maar de gelijkmaker zat er hierna niet in voor Willem II.

Het werd de avond van Peña, die na zijn drie assists zelf ook nog wist te scoren. Het schot van Adzic werd gekraakt en de man van de wedstrijd zorgde voor de 4-2. Voor Willem II betekent deze nederlaag een volgende domper: de Tilburgers hebben maar vier punten uit de laatste vijf competitieduels gehaald en kunnen zondag op de ranglijst worden ingehaald door Vitesse.