Weergaloze Harry Kane is de best begonnen Bayern-spits aller tijden

Bayern München heeft met een ruime thuisoverwinning op VfL Bochum de macht gegrepen in Duitsland. Harry Kane scoorde drie keer en brak daarmee een clubrecord; in totaal was hij bij liefst vijf van de zeven goals die Bayern zaterdag maakte direct betrokken. Matthijs de Ligt was ook trefzeker op de feestmiddag van Kane.

Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

De Ligt zat de laatste tijd vaker dan hem lief was op de bank bij Bayern. Thomas Tuchel gaf regelmatig (ook midweeks tegen Manchester United nog) de voorkeur aan Dayot Upamecano en Min-jae Kim. Zaterdag mocht De Ligt weer eens aan de aftrap verschijnen. Hij vormde, centraal in de Bayern-defensie, een koppeltje met Kim. Upamecano trok een trainingsjack aan.

Het was eenrichtingsverkeer in de Allianz Arena, waar het verschil al snel werd gemaakt door Bayern. Eric Maxim Choupo-Moting opende al in de vierde minuut de score en reeds zeven minuten later verdubbelde Kane met een schot in de korte hoek de Beierse marge. Voor Kane betekende het al zijn vijfde goal, in zijn vijfde competitiewedstrijd. Daarmee volgde hij het voorbeeld van grote namen uit het Bayern-verleden.

De 3-0 kwam, net binnen het eerste half uur, van het hoofd van De Ligt. Hij kopte raak uit een hoekschop. Het Bochum van voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch kwam er simpelweg niet aan te pas en voor rust viel ook al de vierde Bayern-treffer. Kane stuurde Leroy Sané de diepte in en hij bleef oog in oog met doelman Manuel Riemann ijzig kalm.

De Ligt keerde niet terug voor de tweede helft. Hij werd vervangen door Upamecano en bekeek het restant van de wedstrijd dus vanaf de zijkant. Kane mocht wel gewoon blijven staan en benutte in de tiende minuut na rust een strafschop. Dat bracht zijn teller op zes competitiedoelpunten uit zijn eerste vijf Bundesliga-wedstrijden, waarmee hij de best begonnen Bayern-spits aller tijden is.

Kane scherpte zijn clubrecord nog wat verder aan door een hattrick te voltooien. Zijn derde goal van de middag betekende de 7-0. Daarvoor had Matthys Tel op aangeven van Kane voor de 6-0 gezorgd. Kane is nu in totaal al bij tien competitiegoals van Bayern direct betrokken geweest (zeven goals, drie assists). Bayern moest deze zomer ver gaan voor de Engels international, maar krijgt in ieder geval waar voor zijn geld.

Met de eenvoudige overwinning op Bochum staat Bayern nu weer bovenaan in de Bundesliga. De ploeg van Tuchel verzamelde dertien punten uit vijf wedstrijden en is VfB Stuttgart, dat vrijdag op de eerste plek kwam te staan, gepasseerd. Volgende week wacht voor Bayern de topper tegen RB Leipzig.