Simons neemt RB Leipzig wéér bij de hand, Dortmund wint na entree Malen

Reacties

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Bundesliga. Op eigen veld werd er gewonnen van VfL Wolfsburg. Ook 1899 Hoffenheim en Wout Weghorst deden goede zaken, terwijl Xavi Simons opnieuw het verschil maakte voor RB Leipzig.

Simons neemt RB Leipzig wéér bij de hand, Dortmund wint na entree Malen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Op de dag dat Bayern München veel indruk maakte tegen VfL Bochum kon Dortmund het zich niet veroorloven een steek te laten vallen. Toch koos trainer Edin Terzic er voor om aan zijn formatie te sleutelen. Zo begon Oranje-international Donyell Malen, hoewel topscorer, op de reservebank. Naast hem zaten ook aanvallers Sébastien Haller, Youssoufa Moukoko en Karim Adeyemi.

Dortmund had in het Signal Iduna Park veel moeite met Wolfsburg. De uitgesproken titeluitdager kon de ploeg van voormalig FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny geen pijn doen. Een uur lang liep Dortmund zich stuk op een muur. Dat was voor Terzic reden om in te grijpen. De oefenmeester haalde Malen van de bank om een doelpunt te forceren.

Die wissel leverde succes op. Met Malen in de ploeg reeg Dortmund plots de kansen aaneen. Nog geen zes minuten na de entree van de spits, die al drie keer scoorde in de Bundesliga, was het raak. Na goed voorwerk van Malen werd via Julian Brandt de ervaren aanvoerder Marco Reus bereikt. De Duitser tikte simpel binnen en brak het verzet (1-0). Dat bleek genoeg voor de zege.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
0 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig kon de uitstekende vorm zaterdag onderstrepen. De ploeg van trainer Marco Rose moest op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Uiteraard stond Xavi Simons aan de aftrap. Midweeks werd de Oranje-international nog uitgeroepen tot man van de wedstrijd na de Champions League-zege op BSC Young Boys (1-3). Simons imponeerde ook in de Bundesliga al, want na vier duels stond de dribbelaar op drie doelpunten en vier assists. Rose rekende dus op zijn pupil.

Lange tijd leek Leipzig echter averij op te lopen in Mönchengladbach. De dynamische voorhoede kwam niet door de stugge achterhoede van de thuisploeg heen. Voormalig Eredivisie-spelers Ko Itakura en Maximilian Wöber bleven fier overeind. Tot Rose besloot om actie te ondernemen.

De oefenmeester wisselde zijn hele voorhoede, behalve Simons. De aanvaller mocht als enige van de vier mannen in de frontlinie blijven staan en bewees direct het gelijk van zijn trainer. De oud-PSV’er bediende invaller Timo Werner, waarna de international van Duitsland Leipzig de bevrijdende zege bezorgde. Daardoor staat de teller van Simons alweer op vier doelpunten en vier assists, terwijl hij pas vijf competitiewedstrijden onderweg is.

Union Berlin
Union Berlin
0 - 2
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

In de schaduw van de Duitse topclubs is ook Hoffenheim bezig aan een sublieme seizoenstart. Op bezoek bij Champions League-deelnemer FC Union Berlin boekte de ploeg van Wout Weghorst zaterdag een knappe uitzege. Union-Nederlanders Danilho Doekhi en Sheraldo Becker zagen dat Andrej Kramaric en Maximilian Beier al in de eerste helft het verschil konden maken. Daardoor blijft Hoffenheim in het spoor van koploper Bayern München, dat één punt meer heeft verzameld. Weghorst, die in de 55ste minuut gewisseld werd, wacht nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Anwar El Ghazi heeft zijn debuut in de Bundesliga gemaakt. De vleugelaanvaller, vorig jaar nog actief voor PSV, viel tijdens de nederlaag van FSV Mainz 05 op bezoek bij FC Augsburg. De voormalig international van het Nederlands elftal zag zijn ploeg al in de eerste helft achter de feiten aanlopen. Twee doelpunten van Ermedin Demirovic maakten de openingstreffer van Ludovic Ajorque ongedaan. Augsburg moest na de rode kaart van Arne Engels bijna een half uur met een man minder spelen, maar bleef overeind. Daardoor blijft Mainz, waar ook Sepp van den Berg inviel, hekkensluiter.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.