Weer zorgen rond Hazard: Belg mist ruim de helft van alle duels

Reacties

Eden Hazard is nog steeds niet klachtenvrij. De Belg die afgelopen zomer voor honderd miljoen euro overkwam van Chelsea miste daarom al een enorm aantal duels en die lijst lijkt opnieuw langer te worden.

Weer zorgen rond Hazard: Belg mist ruim de helft van alle duels
© Pro Shots

Zondag 28 juni deed de Belg nog mee tegen Espanyol. In dat treffen werd hij diverse keren geraakt op zijn enkel. Vervolgens miste hij de duels met Real Mallorca en Getafe omdat hij maar last bleef houden van de enkel waar hij ook al aan geopereerd was.

Nog steeds kan Hazard niet voluit meetrainen, hetgeen erop lijkt te wijzen dat hij ook vrijdag in het thuisduel met Alavés niet van de partij is. In dat duel en de wedstrijden tegen Granada, Villarreal en Leganés moet Real de Spaanse titel in de wacht slepen. Vervolgens wacht de Champions League, waarin de return in de achtste finale tegen Manchester City een flinke dobber wordt. Het heenduel werd, nota bene in Madrid, een prooi voor de Engelsen: 1-2.

Mocht Hazard vrijdag verstek moeten laten gaan dan is dat al voor de 26ste keer in 47 wedstrijden het geval. Twee keer zat Hazard dit seizoen bovendien negentig minuten op de bank. Daardoor staat zijn teller op slechts negentien officiële duels en één goal.

Met een prijskaartje van honderd miljoen en een lucratief contract tot medio 2024 is die schamele conduitestaat reden voor de media om weer op zijn blessuregevoeligheid in te zoomen. Hoewel de Madrileense media verschillen van mening over de ernst van de blessure, komen de zorgen overal terug.

Verwacht wordt dat Zidane voorlopig geen risico met de Rode Duivel zal nemen. 'De situatie met Hazard, dat is wat we absoluut niet willen. Dat vind ik het ergste', zo sprak Zidane zich al uit. 'Niet alleen voor mij, maar iedereen die betrokken is bij de club. En voor Eden zelf natuurlijk. Het is zijn eerste jaar en hij wil zich laten zien; het team helpen. Maar dan moet hij wel honderd procent fit zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.