Wéér raak: start van fenomeen Haaland levert bizarre cijfers op

Reacties

De droomstart van Erling Haaland bij Borussia Dortmund duurt voort. Voor het toptalent was het zaterdag in de Bundesliga tegen Union Berlin opnieuw razendsnel raak.

Wéér raak: start van fenomeen Haaland levert bizarre cijfers op
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Haaland kwam begin januari voor twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg en begon tegen Union Berlin pas voor de eerste keer in de basis bij Borussia Dortmund. Dat terwijl de teller voor hem al op vijf goals stond. Hij maakte als invaller een hattrick bij zijn debuut tegen FC Augsburg en sloeg een week later bij zijn invalbeurt tegen 1. FC Köln opnieuw twee keer toe. De tijd die hij in totaal nodig had voor die vijf goals? Slechts 59 minuten.

In het Signal Iduna Park toonde Haaland zaterdag zijn klasse in de openingsfase opnieuw. Bij een voorzet van Julian Brandt stond de negentienjarige Noor weer precies op de goede plek en werkte hij koeltjes af. De 2-0 tegen Union Berlin was voor Haaland al zijn zesde doelpunt in de Duitse competitie, en dat na in totaal 77 minuten. Elk van zijn zes schoten op doel in de Bundesliga tot nu toe heeft een doelpunt opgeleverd.

Volg het vervolg van Borussia Dortmund tegen Union Berlin (om 15.30 uur begonnen) in VI Live.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.